Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Κράτος δικαίου δεν υπάρχει χωρίς Νόμο και Τάξη

«Πραγματικό κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την επιβολή του νόμου και της τάξης. Ασφάλεια παντού και πάντα, χωρίς ανοχή σε άβατα και σε άσυλα. Τα ζητήματα αυτά
πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ξεπερνώντας ιδεοληψίες και αγκυλώσεις που χαρακτήρισαν την μεταπολίτευση για πολλές δεκαετίες. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας είναι προϋπόθεση των υπολοίπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η βάση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακρογωνιαίος λίθος. Εάν φοβάται κανείς να κυκλοφορήσει στο δρόμο, για ποια ελευθερία μπορούμε να μιλούμε;». Τα παραπάνω τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.


Επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού

Αναφορικά με το ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος των αστυνομικών και την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ για την κατάθεση τροπολογίας, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε τα εξής: «Στο μείζον ζήτημα αν είναι επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού, ποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι επικίνδυνο; Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Το μαρτυρούν τα τόσα θύματα, οι ήρωες που έχετε στο σώμα αλλά και οι τόσοι άνδρες και γυναίκες που έχουν τραυματιστεί στην εκτέλεση του καθήκοντος. Όμως, επειδή θέλω να σας κοιτάω στα μάτια και σήμερα και αύριο, θέλω να είμαι υπεύθυνος σ΄ αυτά που λέω. Πιστεύω ότι η τροπολογία για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος πρέπει να κατατεθεί ως κυβερνητική τροπολογία. Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να έχουμε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη δαπάνη που προκαλεί στον προϋπολογισμό της χώρας. Αλλιώς, το να έλθει μια απλή βουλευτική τροπολογία, θα είναι ανεύθυνη, δεν θα συνοδεύεται από έκθεση του ΓΛΚ, κανείς δεν θα γνωρίζει την επιβάρυνση που φέρνει στον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να είναι σοβαρές και υπεύθυνες θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση να την υπερψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τη δαπάνη που προκαλεί στον προϋπολογισμό του κράτους. Γιατί είμαστε σε εποχή δύσκολη, η χώρα βρίσκεται σε μνημόνια, σε προγράμματα, δεν μπορούμε να προχωρούμε σε μονομερείς ενέργειες, εάν δεν διασφαλίσουμε τα ισοδύναμα. Και για να βρούμε τα ισοδύναμα θα πρέπει να γνωρίζουμε κατ’ αρχάς την επιβάρυνση. Να είμαστε ειλικρινείς απέναντί σας». 


Σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ

Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «θεωρούμε αυτονόητο ότι ένα σοβαρό κράτος οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Υπ’ αυτήν την έννοια είναι αυτονόητη η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση και του υπολοίπου 50% των παρακρατηθέντων. Βεβαίως “έχετε καεί στο χυλό και φυσάτε και το γιαούρτι”, γιατί στο παρελθόν υπήρξαν μεγάλα λόγια και μεγάλες υποσχέσεις και δυο χρόνια τώρα δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «πιστεύουμε στην αποστολή της αστυνομίας και οφείλουμε ως συντεταγμένη πολιτεία να στηρίξουμε εμπράκτως τους λειτουργούς, τα όργανα της τάξης που δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά του εγκλήματος, της βίας και της ανομίας. Πρώτα απ’ όλα με τα αυτονόητα. Παρέχοντάς τους τα μέσα ατομικής αυτοπροστασίας, εκσυγχρονίζοντας το στόλο με τον οποίο δίνουν τη μάχη του πεζοδρομίου και, βεβαίως, με τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια