Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Πήρε τα χρηματοκιβώτια, ήθελε να βάλει φωτιά και στο σπίτι

Μία ασυνήθιστη αστυνομική ιστορία εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Διαβαϊδέ του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όταν γύρω στις 8 το βράδυ, ένας 44χρονος, μπήκε στο σπίτι ενός 37χρονου, πήρε δύο χρηματοκιβώτια, τα έβγαλε έξω από το σπίτι, επέστρεψε για να βάλει φωτιά ρίχνοντας βενζίνη, δεν τα κατάφερε, και αφού έγινε αντιληπτός, παράτησε και τα χρηματοκιβώτια και έγινε καπνός!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος εκτελούσε εντολές ενός 38χρονου. Και οι δύο άνδρες, οι οποίοι απασχόλησαν και στο παρελθόν τις Αρχές, συνελήφθησαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωρίζονταν με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο για την υπόθεση:

Εξιχνιάστηκε, η υπόθεση απόπειρας εμπρησμού και κλοπής σε σπίτι σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών 44 και 38 ετών. Επιπλέον, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στις 13.02.2017 το βράδυ, άγνωστος δράστης, αφαίρεσε από σπίτι ιδιοκτησίας 37χρονου δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ και προσωπικά έγγραφα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι, έγινε όμως αντιληπτός και διέφυγε.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε διαπράξει την κλοπή και τη απόπειρα εμπρησμού, ενεργώντας κατ΄ εντολή του 38χρονου.

Σε έρευνες που έγιναν χθες το μεσημέρι στα σπίτια των δύο ανδρών, σε περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, βρέθηκαν συνολικά και  κατασχέθηκαν, 10 μαχαίρια, 5 ξίφη και ένα ξιφίδιο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

πηγή: ekriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια