Τρώτε αβγά για πρωινό; Πολύ καλά κάνετε, επισημαίνουν οι επιστήμονες! Δείτε γιατί


Σας αρέσουν τα αβγά και συνηθίζετε να τα επιλέγετε για πρωινό;

Προτιμήστε τα για έναν υγιή εγκέφαλο, όπως επισημαίνουν Φιλανδοί επιστήμονες, καθώς τα αβγά ακονίζουν το μυαλό!

Από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη, τα αβγά έχουν ενοχοποιηθεί λόγω του κρόκου τους, ο οποίος είναι πλούσιος σε χοληστερόλη. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι με τη συχνή κατανάλωσή τους, ο ανθρώπινος οργανισμός καθίσταται ευεπίφορος σε καρδιακές νόσους. Τώρα, όμως, ερευνητές από τη Φινλανδία έρχονται να καταρρίψουν αυτή τη θεωρία.

Καταναλώνοντας αβγά για πρωινό, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για άνοια, αντιθέτως ενισχύονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως επισημαίνουν οι Φιλανδοί επιστήμονες. Η έρευνά τους κατέληξε στο συμπέρασμα πως, καταναλώνοντας αβγά, αυξάνονται ελαφρώς τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, είναι απολύτως ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και τρία αβγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

H φινλαδική έρευνα διεξήχθη σε 2.497 άνδρες, ηλικίας 42 έως 60, που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχή μνήμης. Για μία περίοδο 22 ετών, οι 337 από αυτούς είχαν εκδηλώσει νευρολογική ασθένεια, η πλειοψηφία είχε νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γίρκι Βιρτάνεν από το Πανεπιστήμιο της ανατολικής Φινλανδίας, έσπευσε να τονίσει ότι, με βάση τα πορίσματα της μελέτης του, ούτε η χοληστερόλη αλλά ούτε η κατανάλωση αβγών σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή Αλτσχάιμερ.Πηγή: protothema.gr