Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΩΚΥΑΛΟΣ: Το ελληνικό ταχύπλοο ετοιμάζεται για εξαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αλουμινένιο σκάφος ΩΚΥΑΛΟΣ, μοναδικό στο είδος του, ετοιμάζεται να κατακτήσει τις θάλασσες όλου του κόσμου και το βίντεο που το παρουσιάζει κόβει την ανάσα. Με ένα εντυπωσιακό
βίντεο ο ΩΚΥΑΛΟΣ, το ελληνικό αλουμινένιο σκάφος που έχει το όνομα του πλοίου του Οδυσσέα, ετοιμάζεται για εξαγωγές.
Το αλουμινένιο σκάφος που ήδη χρησιμοποιείται απο το Πολεμικό Ναυτικό έχει να παρουσιάσει μια σειρά απο πλεονέκτηματα που το καθιστούν μοναδικό για αποστολές ανορθόδοξου πολέμου που εκτελούν οι ειδικές δυνάμεις.
Για αυτό και το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής σκάφος ευελπιστεί και βάσιμα πως πολύ σύντομα θα έχει την δυνατότητα να υπηρετήσει και να εντυπωσιάσει σε όλο τον κόσμο σε ειδικές δυνάμεις πολεμικών ναυτικών, ή στις ανα τον κόσμο δυνάμεις ακτοφυλακής, σε υπηρεσίες ασφαλείας, κτλ
To Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε το Πρόγραμμα «ΩΚΥΑΛΟΣ» («Ωκύαλος Nαυς» σημαίνει σκάφος που πλέει ταχέως στη θάλασσα).
Η σχεδίαση και κατασκευή του σκάφους έχει γίνει υπό το συντονισμό του ΠΝ, από Ελληνικές εταιρείες και με υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Το σκάφος έχει πλήρωμα τέσσερα άτομα, έχει μεγάλη αυτονομία μπορεί να επιχειρεί και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ διαθέτει και σύγχρονο εξοπλισμό, που καλύπτει τις απαιτήσεις των ειδικών επιχειρήσεων.
Άξιο μνείας είναι το ρομποτικό σύστημα έδρασης, κίνησης, κατεύθυνσης, τηλεχειρισμού και σκόπευσης, Ελληνικής εταιρείας, για πυροβόλο έως 0,50 cal (τύπου Browning).
Τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός του σκάφους θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες κάθε χρήστη όπως έγινε και στην ΔΥΚ καθώς η Διοίκηση είχε αποκτήσει ένα Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ), το οποίο αποτελεί το πρώτο ΣΑΠ κλάσεως ΤΑ (Ταχείας Αντίδρασης) για τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την έκταση του θεάτρου επιχειρήσεων.
Τον Ιούνιο του 2015 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, παρέστησαν στην τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό δυο σκαφών ανορθόδοξου πολέμου που έγινε στην Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

armynow.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια