Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Περίεργα "παιχνίδια" για την αποφυλάκιση του Άκη - Ηχητικό Ντοκουμέντο

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στην συνεδρίαση της Τετάρτης του πενταμελούς εφετείου για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου λόγο καθυστέρησης έναρξης της
συνεδριάσεως στην νέα αίθουσα δικαστηρίου όπου θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη.

 Η γραμματέας της έδρας λίγο μετά τις 9 όπου και έπρεπε να ξεκινήσει κανονικά η συνεδρίαση βγήκε και ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 λόγω μετακίνησης κάποιων μελών της σύνθεσης σε άλλα δικαστήρια που εξελίσσονταν εκείνη την ώρα.

 Λίγο αργότερα οι φρουροί του πρώην Υπουργού του ζήτησαν να τον οδηγήσουν στον χώρο όπου κρατούνται οι μεταγόμενοι από τις φυλακές κρατούμενοι στο υπόγειο του κτηρίου, σε αυτό το σημείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντέδρασε προβάλλοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης όπου βρίσκετε η υγεία του και την ακαταλληλότητα υπό αυτές τις συνθήκες του προσωρινού χώρου κράτησης. Στην συνέχεια έφτασε στην αίθουσα ο επικεφαλής αστυνομικός της φρουράς από το υπόγειο και η ένταση πήγε να πάρει ανεξέλικτες διαστάσεις όταν ο ίδιος έπιασε από τα μπράτσα τον πρώην υπουργό για να τον σηκώσει από την θέση που καθόταν και να τον οδηγήσει προς τα κάτω! Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση αποκλιμακώθηκε ενώ ο πρώην υπουργός βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση λίγο πριν καταρρεύσει… ο προϊστάμενος των αστυνομικών αρχών αποχώρησε από την αίθουσα δίνοντας οδηγίες στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς για την φύλαξη της νέας αίθουσας.

 Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά την πολύμηνη διαδικασία της δίκης και άλλες φορές έχουν γίνει διακοπές μεγάλης χρονικής διάρκειας αλλά ήταν η πρώτη φορά που ζητήθηκε και μάλιστα τόσο έντονα από τις αστυνομικές αρχές η μεταφορά του πρώην υπουργού στα υπόγεια κρατητήρια του Εφετείου. Αυτό το περιστατικό σε σχέση με την δημοσιότητα που έχει πάρει η κατάσταση υγείας του θέτει πολλά ερωτήματα.

Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση στις 11.15 περίπου ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλο Ιωάννης Παγουρόπουλος κατέθεσε όπως αναμενόταν την αίτηση αποφυλάκισης του αν και από τις φυλακές Κορυδαλλού είχαν κάνει ότι μπορούσαν για να το αποτρέψουν αφού δεν είχαν παραδώσει στον Άκη Τσοχατζόπουλο την γνωμάτευση του καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Παναγιώτη Δημακάκου ο οποίος τον επισκέφτηκε στο Κατάστημα κράτησης για να τον εξετάσει. Ο ίδιος ιατρός τον είχε κουράρει όταν αντιμετώπισε ξανά το ίδιο πρόβλημα το 1998 και είχε νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του  Αρεταίειου Νοσοκομείου. Αυτή η «γραφειοκρατική» εκκρεμότητα, είχε ως αποτέλεσμα η αίτηση αποφυλάκισης να κατατεθεί χωρίς το βασικότερο ιατρικό στοιχείο, το οποίο και αποδεικνύει την επικινδυνότητα της κατάστασης για την υγεία του πρώην υπουργού αν παραταθεί η κράτηση του εντός των φυλακών.

 Στην συνέχεια εξετάστηκε η μάρτυρας Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου – Νισίδου ,εξαδέλφη του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία έχει αναλάβει την φροντίδα της υγιεινής του από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε κρατούμενος στην φυλακή. Περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση των κλινοσκεπασμάτων που παραλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα από το κελί του και μετέφερε στο δικαστήριο την εικόνα από το «πάρτι» που κάνουν οι κατσαρίδες, τα ποντίκια και τα ακάρεα! Η μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεση της εν μέσω δακρύων για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

 Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το έγγραφο το οποίο χάρη στα «γραφειοκρατικά» γρανάζια των φυλακών δεν προσκομίστηκε και να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του επί της αίτησης αποφυλάκισης του πρώην υπουργού. Για την ιστορία … και εντελώς «τυχαία» το συγκεκριμένο έγγραφο παραδόθηκε στον πρώην υπουργό το βράδυ της Τετάρτης και μετά το κλείσιμο της φυλακής!

Είναι λοιπόν φανερό ότι κάποιοι αντικαθιστούν την δικαιοσύνη και κατά συνέπεια την επηρεάζουν, δημιουργώντας κάθε είδους προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα η ζωή του πρώην υπουργού να ακροβατεί κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί… 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

*ΆΚΟΎΣΤΕ το ηχητικό ντοκουμέντο από την εκρηκτική συνεδρίαση του δικαστηρίου



timelink.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια