Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη ΔΕΚΑ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και Υπ/νση Τροχαίας ΑΘηνών

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών(Δ.Ε.Κ.Α.) με επικεφαλής τον εκλεγμένο στο Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ Μανόλη, επισκέφθηκε χθες την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, και συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις εν λόγο υπηρεσίες τροχαίας. 

 Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με περιπολικά οχήματα ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών και άλλων θεμάτων, τα οποία φυλάσσονται σε χώρο που απαιτεί 24ωρη φύλαξη, δεσμεύοντας ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης,στο θέμα των οχημάτων, οι συνάδελφοι της δίκυκλης τροχαίας,δεν έχουν εξοπλισθεί με οχήματα-δίκυκλα απο το έτος 2004.  

 Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στην υπάρχουσα δύναμη με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να είναι αποσπασμένο σε θέσεις εκτός Διεύθυνσης Τροχαίας, παρότι οι απαιτήσεις της τροχαίας είναι αυξημένες, οι 12 Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί δεν μπορούν να αξιοποιηθούν μέχρι να αποφασισθεί η ένταξη τους και λόγο των προβλημάτων αυτών η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας δεν είναι εφικτή για το σύνολο του προσωπικού. 

 Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, έχει αναλάβει την ενημέρωση των μαθητών σε σχολεία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών σε θέματα τροχαίας αλλά προβάλλοντας παράλληλα και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΕΛ.ΑΣ. Η μείωση του ύψους των βεβαιωμένων προστίμων , η εντατικοποίηση των ελέγχων και η ψηφιοποίηση των βεβαιώσεων παράβασης για λόγους περαιτέρω διαφάνειας, αντιμετωπίζονται θετικά από την διοίκηση της υπηρεσίας όπως ενημερωθήκαμε και έχουν γίνει σχετικές ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. 

 Τέλος υπήρξε η δέσμευση της διοίκησης για ορθολογικότερη κατανομή δυνάμεων με μεγαύτερη παραγωγικότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και με προσπάθεια για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού. 

 Ως Δ.Ε.Κ.Α. θα συντηρήσουμε την επαφή μας με το προσωπικό της τροχάιας Αττικής αλλά και με κάθε συνάδελφο στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., διεκδικώντας τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και του βιωτικού του επιπέδου.


dekapolice.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια