Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενα παιδί ανάμεσα στ’ άστρα

Τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, οι μπασκετόφιλοι Ελληνες θυσίαζαν τον ύπνο τους για να παρακολουθήσουν το All Star Game. Βλέπετε ήταν -και παραμένει- μια μεγάλη
ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα όλα τα μεγάλα αστέρια του ΝΒΑ να παίζουν για το κέφι τους και το θέαμα. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι η παρέα θα μεγαλώσει.
Ξαφνικά, η μεγάλη γιορτή του μεγαλύτερου και πιο λαμπερού πρωταθλήματος στον κόσμο,απέκτησε έντονο ελληνικό χρώμα.
Ο 22χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, ο γεννημένος στα Σεπόλια γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, που «κόβει φλέβες» από λαχτάρα όταν φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην ταπεινή Α2 με τα χρώματα του Φιλαθλητικού, κατάφερε να κερδίσει, τόσο γρήγορα, ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα: να βρίσκεται εκεί, στη Νέα Ορλεάνη, στο 66ο All Star Game (3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, Cosmote sport4), ανάμεσα στους κορυφαίους.
Και να βρίσκεται όχι όπως πέρυσι προσκεκλημένος για τον διαγωνισμό των καρφωμάτων, αλλά με δόξα και τιμή ως μέλος της πρώτης πεντάδας της Ανατολής, ύστερα από λαϊκή εντολή, αφού το ποιοι ξεκινούν είναι προϊόν μιας ψηφοφορίας στην οποία έλαβαν μέρος οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες και οι προπονητές.
Στο τζάμπολ της «Smoothie King Arena» θα στηθεί δίπλα σε συμπαίκτες όπως ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κάιρι Ιρβινγκ των πρωταθλητών Καβαλίερς, ο Τζίμι Μπάτλερ των Μπουλς και ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).
Ο Γιάννης τιμήθηκε με 1.604.463 ψήφους και ήταν τρίτος στην Ανατολή, πίσω από τους πρωταθλητές με τους Καβαλίερς Λεμπρόν Τζέιμς (1.893.751) και Κάιρι Ιρβινγκ (1.696.769).
Μόνο αυτοί οι τρεις παίκτες από την Ανατολή κατάφεραν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ψήφους.
Κι έτσι, σε ηλικία μόλις 22 ετών και 74 ημερών, θα γίνει ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης που ξεκινά βασικός σε All Star Game, σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ που έπαιξε το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών.
Ακόμη και ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ήταν 23 χρόνων και 271 ημερών όταν πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό το πανηγύρι.
Αυτή είναι μία ακόμη επιβράβευση του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς του διεθνούς Ελληνα φόργουορντ, μετά τη συνειδητή απόφαση των Μιγλουόκι Μπακς (είχαν 13 χρόνια να καμαρώσουν παίκτη στο All Star Game) να τον καταστήσουν «franchise player» του οργανισμού τους και να τον ανταμείψουν με ένα πλουσιοπάροχο τετραετές συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων, το οποίο τελειώνει το καλοκαίρι του 2021.
Αναπληρωματικοί της Ανατολής, δηλαδή συμπαίκτες του «Greek Freak», θα είναι οι Αζάια Τόμας (Σέλτικς), Τζον Λόουρι (Ουίζαρντς), Κέμπα Ουόκερ (Χόρνετς, ο άλλος πρωτάρης της Ανατολής), Τζον Ουόλ (Ουίζαρντς), Πολ Τζορτζ (Πέισερς), Πολ Μίσλαπ (Χοκς) και ο Καρμέλο Αντονι (Νικς) ο οποίος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Κέβιν Λοβ που τραυματίστηκε. Κόουτς της ομάδας θα είναι ο τεχνικός των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς.
Από την άλλη, η Δύση θα ξεκινήσει με τους Στεφ Κάρι (Ουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Ουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς) και Αντονι Ντέιβις (Πέλικανς), ενώ από τον πάγκο θα έρθουν οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ), Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), Ντράμον Γκριν, ΝτεΜάρκους Κάζινς (Κινγκς), Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις), Ντε Αντρε Τζόρνταν (Κλίπερς) και Γκόρντον Χέιγουορντ (Τζαζ, πρωτοεμφανιζόμενος) με προπονητή τον Στιβ Κερ των Ουόριορς.
Το παράδοξο εδώ είναι ότι ο Ουέστμπρουκ δεν ψηφίστηκε στην πεντάδα παρότι είναι υποψήφιος MVP της κανονικής περιόδου αφού φέτος κάνει όργια. Ηδη έχει φτάσει τα 27 τριπλ-νταμπ και είναι πρώτος σκόρερ με μέσο όρο 30,6 πόντους ανά παιχνίδι.
Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι η 9η φορά στην ιστορία του ΝΒΑ που τέσσερις παίκτες από την ίδια ομάδα, τους Ουόριορς στην προκειμένη περίπτωση, θα δώσουν το «παρών» σε ανάλογο ματς.
Από όλους αυτούς τους παίκτες τις περισσότερες συμμετοχές μετράει ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος στη Νέα Ορλεάνη συμπληρώνει 13άρι.
Για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα του Γιάννη, αρκεί να αναλογιστούμε ότι άλλοι ταλαντούχοι Ευρωπαίοι παίκτες, όπως ο Κροάτης Σάριτς, οι Ισπανοί Αμπρίνες και Ερνανγκόμεζ. ο Λιθουανός Σαμπόνις, ο Λετονός Πορζίνγκις και ο Σέρβος Γιόκιτς, έλαβαν μέρος στο παιχνίδι των «Rising Stars» που έγινε τα ξημερώματα και οι «Αμερικανοί» αναμετρήθηκαν με τον υπόλοιπο «Κόσμο».
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ειδικοί διαγωνισμοί, που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στη διοργάνωση και θα γίνουν τα ξημερώματα της Κυριακής (3.00, Cosmote sport4).
Στα καρφώματα θα λάβουν μέρος οι Ααρόν Γκόρντον (Μάτζικ), Ντέρικ Τζόουνς (Σανς), Ντε Αντρε Τζόρνταν (Κλίπερς), Γκλεν Ρόμπινσον ο 3ος (Πέισερς).
Στα τρίποντα θα διαγωνιστούν οιΚλέι Τόμσον (Ουόριορς), Ερικ Γκόρντον (Ρόκετς), Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς), Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (Μπλέιζερς), Νικ Γιανγκ (Λέικερς), Κέμπα Ουόκερ (Χόρνετς), Κάιρι Ιρβινγκ (Καβαλίερς), Ουέσλι Μάθου (Μάβερικς).
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια