Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε με ένα κλικ αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό ή η μοτοσυκλέτα σας

Μία εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και καιρό σε λειτουργία σε μια ευρύτερη προσπάθεια του να παταχτεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά και των πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων.



Ο ασφαλισμένος αρκεί να βάλει στην σχετική φόρμα τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος του και το ΑΦΜ και η σχετική εφαρμογή θα του εμφανίσει όλα τα στοιχεία του ασφαλιστήριου , δηλαδή εταιρία που έχει ασφαλιστεί , περίοδος ισχύς του και ποιες ασφαλιστικές καλύψεις αστικής ευθύνης έχει . Η εφαρμογή δίνει την  δυνατότητα να ελέγξετε online μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, αν το όχημα σου είναι ασφαλισμένο, σε ποια ασφαλιστική εταιρία και τη διάρκεια ασφάλισης ή αν στο κεντρικό σύστημα εμφανίζεται ως ανασφάλιστο. 


Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείς την ηλεκτρονική διεύθυνση www.hic.gr, να προσθέσεις στα αντίστοιχα πεδία 

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου είναι η πληροφοριακή βάση μέσω της οποίας αντλούνται τα στοιχεία των διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών με τις ασφαλιστικές εταιρίες για τoν εντοπισμό τόσο από την τροχαία όσο και από το Τaxisnet των ανασφάλιστων για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου είναι μέλη όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες με οποιαδήποτε μορφή και αν λειτουργούν στην Ελλάδα και δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχουν τις σχετικές πληροφορίες για το σύνολο του στόλου σε αυτές ασφαλισμένων αυτοκινήτων

www.dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια