Αργυρούπολη: Είδε την σύζυγό του νεκρή & πέθανε από έμφραγμα

Πρώτα πέθανε η 79χρονη γυναίκα από πνευμονικό οίδημα και αργότερα ο συνομήλικος σύζυγός της από έμφραγμα του μυοκαρδίου, αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή των σορών
αποκλείοντας οριστικά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Επίσης προσδιόρισε χρονικά τον θάνατό τους περίπου 48 ώρες πριν από τον εντοπισμό τους.
Στέλεχος του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του ηλικιωμένου ζευγαριού  στην Αργυρούπολη, από την έρευνα στον χώρο, είχε αναφέρει την εκτίμησή του:
«Είδε την σύζυγό του νεκρή στο υπόγειο. Ήταν άρρωστη με αλτσχάιμερ. Ο ίδιος είχε υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις καρδιάς. Μέσα στη σύγχυση και στεναχώρια του φαίνεται να επιχείρησε να τρέξει γρήγορα να ειδοποιήσει. Εκτιμούμε ότι έπεσε στα σκαλιά όπου υπέστη τραύμα στο κεφάλι. Διαπιστώνουμε αίματα από εκεί έως και το κρεβάτι του όπου φαίνεται να κατέληξε συνεπεία του τραύματος ή από παθολογικά αίτια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ και στο σπίτι δεν εντοπίζονται ίχνη παραβίασης ή έρευνας».
Η αποκάλυψης της τραγωδίας, που αρχικά είχε ενδείξεις εγκλήματος, έγινε το πρωί της Πέμπτης, από τον 51χρονο γιο του ζευγαριού, ο οποίος επικοινωνούσε με τους γονείς τους, ηλικίας 79 χρόνων και οι δύο, χωρίς να απαντούν. Η τελευταία τους επικοινωνία ήταν πριν από τρεις ημέρες. Πήγε στην διώροφη μονοκατοικία της 25ης Μαρτίου, όπου ήταν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ και η πόρτα ήταν κλειδωμένη και τα κλειδιά πίσω από αυτή. Χτυπούσε το κουδούνι χωρίς να παίρνει απόκριση. Πήγε στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου έσπασε ένα παράθυρο και πέρασε στο εσωτερικό του. Αρχικά εντόπισε νεκρό τον πατέρα του σχεδόν καθιστό πάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου με ίχνη αίματος στο κεφάλι, ενώ στο υπόγειο του σπιτιού ήταν νεκρή και η μητέρα του, γυμνή από τη μέση και κάτω και κάποια ίχνη αίματος στο δάπεδο.
Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής και ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσαν φανερά ίχνη εγκληματικής ενέργειας κάτι για το οποίο θα σιγουρευτούν μετά την νεκροτομή των σορών και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, όπου θα αναδείξουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου. Το σπίτι ήταν καλά κλειδωμένο, ενώ και στο εσωτερικό του δεν υπήρχε κανένα ίχνος έρευνας κάτι που ενίσχυε την εκτίμηση των αστυνομικών πως ο θάνατος του ζευγαριού προήλθε από ατύχημα ή παθολογικά αίτια.

thetoc.gr - Παναγιώτης Σπυρόπουλος