Υπονοούμενο σοκ της διευθύντριας Χουλιαράκη για το μισθολόγιο των ένστολων - Ακόμη πιο κάτω οι χαμηλόβαθμοι

Μ' ένα υπονοούμενο που σοκάρει εάν επαληθευτεί, αποχαιρέτισε τους επικεφαλής του ένστολου συνδικαλισμού την περασμένη τετάρτη η διευθύντρια του αναπληρωτή
υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Αρχικά άφησε αιχμές για τις πολιτικές ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ότι δεν βρήκαν τα απαιτούμενα ισοδύναμα, αναφερόμενη προφανώς στον πληθωρικά βερμπαλιστή κ. Καμμένο, αγνοώντας ότι ειδικά για τα σώματα ασφαλείας, ο προϋπολογισμός αντιστοιχεί σε ποσοστό 89% με 90% σε μισθοδοσίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, τους είπε ότι το υπουργείο επεγεργάζεται τρία με τέσσερα μοντέλα με πιο επικρατέστερο ένα που το χαρακτήρισε ως "μισθολογικό εξορθολογισμό". Φέρεται να είπε ότι προβλέπει συμπίεση των μισθών των χαμηλόβαθμων και κλιμακωτή αναλόγως βαθμού αύξηση εκείνων των αξιωματικών, συμπληρώντας πως μέρος των απωλειών των χαμηλόβαθμων, προβλέπεται να καλυφθεί από την προσωπική διαφορά.

Εάν σε περίπτωση ισχύσει κάτι τέτοιο, η πρόβλεψη είναι πως θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών αλλά και εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των υπηρετούντων σε σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις.
.