Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λύση σε δεύτερη υπόθεση-μυστήριο ψάχνουν οι αστυνομικοί στην Κρήτη

Μπορεί η ταυτοποίηση του σκελετού στο πηγάδι των Μαλίων να έδωσε ένα τέλος στο 12χρονο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Βρετανό Στίβεν Κουκ ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2005 στα Μάλια και να αποτέλεσε μία σημαντική επιτυχία για την τοπική ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο, καλούνται να λύσουν έναν ακόμη γρίφο ή καλύτερα μία υπόθεση - θρίλερ, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς. Πρόκειται για την υπόθεση ανεύρεσης ανθρώπινου σκελετού πάνω από την παραλία του Κοκκινή Χάνι ο οποίος ανήκει σε νεαρή γυναίκα, σύμφωνα και με τα όσα έχουν προκύψεις από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με αξιωματικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση αυτή είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή του σκελετού στα Μάλια κι αυτό γιατί εκεί ο σκελετός "μίλησε" σύντομα και έδωσε τις απαντήσεις που ήθελαν Αρχές και Ιατροδικαστές.

Η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα "σε ποια ανήκει ο σκελετός στου Κοκκίνη" είναι κάτι που ίσως πάρει χρόνο για να το μάθουμε, σχολιάζει αστυνομική πηγή, εξηγώντας τους λόγους. Όπως λέει, ο σκελετός σύμφωνα και με τους ιατροδικαστές, είναι πολλών χρονών και ίσως να υπάρξει δυσκολία ως προς την ταυτοποίηση του DNA, αν αυτό μπορέσει να αναλυθεί. Πριν από 4 μέρες, στείλαμε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ οστό από τον σκελετό και πλέον είμαστε σε αναμονή συλλογής νέων στοιχείων".

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, αν στη βάση των δεδομένων των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει δείγμα γενετικού υλικού από συγγενείς των ατόμων που έχουν εξαφανιστεί, δεν θα χρειαστεί να πάρουν νέο δείγμα, Αν όμως διαπιστωθεί ότι δεν έχουν δώσει όλες οι οικογένειες δείγμα DNA, τότε θα χρειαστεί να τους καλέσουν και να πάρουν δείγμα ώστε να συγκριθεί με αυτό του σκελετού.
Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα μια απάντηση γιατί πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, συμπλήρωσε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η μέχρι στιγμής έρευνα μας έδειξε ότι ο σκελετός ανήκει σε γυναίκα, νέα, μεταξύ 25 και 30 ετών. Με ύψος 1.57 – 1.63, προθανάτιες κακώσεις δεν βρέθηκαν στον σκελετό, το οποίο επίσης είναι σημαντικό στοιχείο. Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, διότι οι κακώσεις αυτές μπορεί να μην αφορούσαν τον σκελετό», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής τοξικολογίας και διευθυντής ιατροδικαστικών ερευνών του πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδης Τσατσάκης.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης/ekriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια