Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση το Ν/Σ του Ναυτιλίας που αφορά και το Λιμενικό - Διάταξη για συμμετοχή εκπροσώπου των Λιμενικών στα Πειθαρχικά Συμβούλια


'Οπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν την Παρασκευή 10/2 θα δημοσιευθεί για δημόσια  διαβούλευση το σχέδιο νόμου  το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις για το προσωπικό του 

Λιμενικού Σώματος. Μετά από...μήνες διαβούλευσης με τους συνδικαλιστές του Λ.Σ και την...αλλαγή που μεσολάβησε στην ηγεσία του Ναυτιλίας με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να παίρνει τη θέση του Θεόδωρου Δρίτσα το ν/σ μπήκε στην τελική ευθεία παρά και τις τριβές που προκάλεσε μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του Σώματος.
Η ΠΟΕΠΛΣ, πάντως, ανακοίνωσε μία θετική για το προσωπικό διάταξη η οποία θα συμπεριληφθεί:
Η Ομοσπονδία μας, με πρόταση που υπέβαλε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, ζήτησε στο επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ να συμπεριληφθεί διάταξη που τροποποιεί τη σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με την προσθήκη ενός εκπροσώπου των εργαζομένων.
Με τη συμμετοχή μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά θα συνεισφέρουμε στο έργο των συμβουλίων μεταφέροντας την πραγματικότητα των υπηρεσιακών συνθηκών, τις παραμέτρους των δυσλειτουργιών που υφιστάμεθα κατά την άσκηση των καθηκόντων μας και θα συμβάλλουμε στην απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης εντός της καλώς νοούμενης συνδικαλιστικής μας υποχρέωσης.
Ο κ. Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας και αναμένουμε την ενσωμάτωση του αιτήματός μας στο σχέδιο νόμου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος               ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια