Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατασκήνωσαν στο Υπουργείο οι Πυροσβέστες

Οι πυροσβέστες αποφάσισαν να «κατασκηνώσουν» έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να 

μιλήσουν με την Όλγα Γεροβασίλη για το ζήτημα της μονιμοποίησής τους, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν την Πέμπτη.
Αυτό, γιατί είναι δύσπιστοι και αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι και την τελική επίλυση του προβλήματός τους. Νωρίτερα τα είχαν κάνει «γυαλιά-καρφιά» την ώρα που εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη. Η ένταση προκλήθηκε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας ότι θα τους απωθήσει, κατευθύνθηκαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.
Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την Όλγα Γεροβασίλη, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει πως: «Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».
Αυτοπροσχέδιο
Αυτοπροσχέδιο
Το ζήτημα αφορά 4000 πυροσβέστες, οι μισοί από τους οποίους δικαιούνται βάσει νόμου την μονιμοποίησή τους και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν αύριο Πέμπτη. Το ζήτημα «έχει κολλήσει», καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωρούσε στην έκδοση ΦΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις είναι ελλιπείς.
eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια