Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επεισοδιακή επιχείρηση για λαθροκυνηγό στην Ιεράπετρα

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου μαζί με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, μετά από σχετικές καταγγελίες ότι ασκείται παράνομη
θήρα λαγού, από συγκεκριμένο άτομο στην  περιοχή Δαφνολιά Καλογέρων Ιεράπετρας, στις 31 Ιανουαρίου 2017 έστησαν ενέδρα στην περιοχή.

Το εν λόγω άτομο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση,  εμφανίστηκε στις 18:15 με το τετρακίνητο αυτοκίνητό του και άρχισε να ψάχνει με το φακό δεξιά και αριστερά του δρόμου. Οι θηροφύλακες με τα οχήματά τους πλησίασαν και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προς το μέρος τους. Οι θηροφύλακες απέφυγαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τη σύγκρουση με το όχημά του, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη το ένα τζιπ της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής -ευτυχώς χωρίς σοβαρές ζημιές.

Ο οδηγός αναγνωρίστηκε από τους θηροφύλακες και μετά από μισή ώρα έρευνας στην περιοχή βρέθηκε το τετρακίνητο όχημα, κρυμμένο ανάμεσα σε αγροκήπια, κλειδωμένο, αλλά με το παράθυρο του συνοδηγού ξεχασμένο ανοιχτό. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην καμπίνα του αυτοκίνητου 38 πλήρη φυσίγγια και 1 πρόσφατα χρησιμοποιημένο, καθώς κι ένας φακός μεγάλης ισχύος.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Λασιθίου ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου,  αλλά μέχρι στιγμής ο εντοπισμός του ατόμου δεν κατέστη δυνατός. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, τα φυσίγγια, η φυσιγγιοθήκη και ο φακός.

πηγή: Cretapost

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια