Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή ΠΕΑΛΣ: Για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος με την ορθή και δίκαιη εφαρμογή των διατάξεων για την άδεια ανατροφής τέκνου

Επιστολή των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος στη Δ/νση προσωπικού για τις άδειες ανατροφής τέκνου του προσωπικού.
 


ΠΡΟΣ: Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΠΑΠΑΛΕΟΝΑΡΔΟ Δ.
Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κύριε Διευθυντά, 

Θεωρούμε χρέος μας απέναντι στα στελέχη που δοκιμάζονται και αντιμετωπίζουν πολλαπλά άλυτα υπηρεσιακά προβλήματα που ξεπερνούν τα όρια των αντοχών τους, να παρέμβουμε αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά το ζήτημα της εφαρμογής των διατάξεων για την άδεια ανατροφής τέκνου.

Συγκεκριμένα όπως γνωρίζετε, ύστερα από πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, έγινε αποδεκτή η υπ' αριθμ. 183/2016 γνωμοδότηση του Δ' τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), σύμφωνα με την οποία η εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου χορηγείται μέχρι τη συμπλήρωση του έκτου έτους της ηλικίας του τέκνου, με την ανάλογη σύντμηση, εφόσον το τέκνο συμπληρώνει το έκτο έτος της ηλικίας του σε μικρότερο των εννέα μηνών διάστημα από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Με αφορμή πολλά ερωτήματα συναδέλφων και μελών της ΠΕΑΛΣ που ενώ δικαιούνταν την εν λόγω άδεια, οι αιτήσεις τους δεν έγιναν αποδεκτές, με το αιτιολογικό ότι «δεν είναι άπαξ και συνεχόμενο το διάστημα των εννέα μηνών αλλά μικρότερο χρονικό διάστημα», παρεμβαίνουμε ζητώντας την ορθή και δίκαιη εφαρμογή του π.δ. Αδειών με την κατ' εξαίρεση χορήγηση της εν λόγω άδειας για τους συναδέλφους αυτούς οι οποίοι ενώ δικαιούνταν την άδεια ανατροφής με την ανάλογη σύντμηση, δεν την έλαβαν με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας και πλέον, μετά την έκδοση της σχετικής γνωμοδότησης, το τέκνο τους έχει ξεπεράσει το έκτο έτος της ηλικίας του.

Εν κατακλείδι σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, αποκαθιστώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια