Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπικίνι, γιαούρτια και δικαστήρια εν όψει

Το νέο επεισόδιο του πολέμου μεταξύ του πρώην υπουργούκαι της περιφερειάρχου Αττικής
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ήδη έχει αρχίσει μια μακρά προεκλογική περίοδος, έχοντας ως δείγμα την οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης  ακόμα και δι' ασήμαντον αφορμήν. Ανεξαρτήτως του λόγου το αληθές, η συντήρηση του θερμού πολιτικού κλίματος ευνοεί τη σχηματοποίηση ενός εν εξελίξει κομματικού διπολισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εντάσσονται οι επιθέσεις μεταξύ παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών της ΝΔ, περιλαμβανομένων πολιτικών παραγόντων που κινούνται πέριξ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα κάπου εκεί τοποθετείται και το νέο επεισόδιο της σύγκρουσης Πάγκαλου - Δούρου. Εδώ και χρόνια, συνεχώς, πρωτοστατεί εμβληματικά δοθείσης ευκαιρίας στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 2009-2012 κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει στο στόχαστρό του την περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου.

Στην πολιτική αρένα ο κ. Πάγκαλος περιλαμβάνεται στους έχοντες τα σκήπτρα της επικοινωνιακής πρόκλησης με χρήση απαξιωτικών επιθέτων προς τους πολιτικούς αντιπάλους, ακόμη και μέσω σεξιστικών σχολίων, όπως έχει δείξει με παλαιότερες δηλώσεις του και για την κυρία Δούρου.

Τώρα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι «Αταίριαστοι» συνέδεσε την υπόθεση του γιαουρτώματός του στα Καλύβια προ εξαετίας με την κυρία Δούρου, εκτιμώντας ότι πίσω από το συμβάν βρισκόταν εκείνη. Ο κ. Πάγκαλος είχε δεχθεί επίθεση με γιαούρτια τον Μάρτιο του 2011 έξω από ταβέρνα στα Καλύβια.

Πάντως, παρεμπιπτόντως, αμέσως ανασύρθηκε από τη μνήμη το πρόστιμο που επιδίκασε για συκοφαντική δυσφήμηση δικαστήριο όταν την εποχή του γιαουρτώματος ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τον πρώην δήμαρχο Κερατέας ότι ήταν το πρόσωπο πίσω από αυτή την επίθεση.

Οπως όλα δείχνουν, η κυρία Δούρου θα ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης για συκοφαντική δυσφήμηση, ηθική βλάβη και προσβολή στο πρόσωπό της.

Το προανήγγειλε με έναν τρόπο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (16.2.2016). «Το να λέει ψέματα και να παραλογίζεται ένας πολίτης είναι απλά μεμπτό. Το να λέει ψέματα και να παραλογίζεται κατ' εξακολούθηση ένας πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί δείγμα σήψης και κατάπτωσης. Εξηγεί πολλά για την πορεία της χώρας. Και συμβάλλει περαιτέρω στον ευτελισμό του δημόσιου λόγου» είπε. Και συμπλήρωσε ότι όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πάγκαλος περί «στοχοποίησής του» από εκείνη και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και «δεν βρίσκονται όμως στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα όμως η κυρία Δούρου θύμισε - χωρίς να την περιγράψει αναλυτικά - ακόμα μια απαξιωτική αναφορά εις βάρος της από τον κ. Πάγκαλο πριν από δύο χρόνια.

Ηταν Μάιος του 2014, λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές, όταν ο κ. Πάγκαλος  χρησιμοποίησε κατ' εξοχήν προσβλητικές και σεξιστικές εκφράσεις, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Bήμα FM 99,5, με αφορμή ότι η κυρία Δούρου είχε γεμίσει με προεκλογικές αφίσες της την Αθήνα για την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια Αττικής.
«Θέλω να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κυρίας Δούρου. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Ολα τα κορμιά στην πίστα» είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος. Αναλόγου ύφους και ήθους ήταν και δύο μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2014, τα σχόλιά του για ένα κλομπ, δώρο της ΠΟΑ-ΟΤΑ προς την κυρία Δούρου...

Και πού 'σαι ακόμα, τι έχουμε να ακούσουμε και να δούμε σε μια πολιτική αρένα που είτε σε προεκλογική περίοδο είτε σε ρεπλίκα-προεκλογικής περιόδου ξέρει να μασκαρεύεται με  πυροτεχνήματα για να τυφλώνει το βλέμμα από την ουσία της καθημερινότητας και των πολιτικών επιλογών που τη συνθλίβουν. Μόνο που η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και ο αποπροσανατολισμός, παντός είδους, δεν πιάνει εύκολα...
 
 
 
Παναγιώτα Μπίτσικα
ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια