Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες στην Πάτρα

Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συλλαμβάνοντας έναν 59χρονο και μία 55χρονη από τη Φινλανδία, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο
άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 25 περιπτώσεις, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος συλληφθείς λειτουργούσε, στην Πάτρα, γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων, όπως διευθετήσεις υποθέσεων κληρονομιάς, υποθέσεων ακινήτων, ρύθμιση δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.λπ., στο οποίο εργαζόταν η 55χρονη.

Ως προς τον τρόπο δράσης της σπείρας, ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε, με τη βοήθεια της 55χρονης, μεγάλο αριθμό πλαστών εγγράφων, όπως διαθήκες, γνήσια υπογραφής, ένσημα κ.ά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλο αριθμό πλαστών εγγράφων και περισσότερους από 100 φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια