Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τις σκοπιές της Θεσσαλονίκης

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις σκοπιές.

Διαβάστε την ανακοίνωση:


Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός φορέας Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η εικόνα με τη διάθεση ακίνητων υπηρεσιακών οχημάτων τα οποία θεωρούνται ως σκοπιές ή με σκοπιές που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να θεωρούνται σκοπιά, κατά τις διατάξεις του π.δ. 141/91. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι παραβιάζονται πολλές φορές και τα οριζόμενα στο π.δ. 45/08 για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων Αστυνομικών.

 Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στη φύλαξη του Τούρκικου Προξενείου στην οδό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο διατίθενται διμοιρίες ακίνητες που έχουν δεχτεί δεκάδες φορές επιθέσεις με μολότοφ. Η σχετική Υπουργική απόφαση όμως προβλέπει διαφορετική χρήση των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Για όλα αυτά ως Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα προκειμένου να διασφαλίσουμε τους συναδέλφους, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο ν. 1264/82, σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 καταθέσαμε, ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ενημερώσαμε και προφορικά τον κ. Εισαγγελέα υπηρεσίας για όλα αυτά. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα προστατεύσει τους συναδέλφους από όλες αυτές τις επικίνδυνες σκοπιές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια