Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Λιμενικού Σώματος: "Δύο χρόνια Δεσμεύσεις που ΔΕΝ τηρήθηκαν και υποσχέσεις που περιμένουν για προσλήψεις και οργανικές θέσεις"

Στο θέμα της στελέχωσης και των προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα επανέρχεται η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματκών Λιμενικού Σώματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ:

Με αφορμή την από μακρού διαπιστωμένη αδήριτη ανάγκη προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δυσλειτουργιών της καθημερινότητας του προσωπικού και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, παρεμβαίνουμε υπενθυμίζοντας τα εξής:

Στις  επανειλημμένες  συναντήσεις μας με την απελθούσα πολιτική ηγεσία  είχαμε συμφωνήσει αφενός για την αναγκαιότητα πρόσληψης νέων στελεχών και αφετέρου για την άμεση και επιτακτική ανάγκη αύξησης της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που κατά παράλογο και αυθαίρετο τρόπο μειώθηκε κατά 2300 περίπου άτομα προσωπικού.

Μάλιστα  ως ΠΕΑΛΣ είχαμε προτείνει την απευθείας κατάταξη - καταρχήν πεντακοσίων (500) Λιμενοφυλάκων, προς ενίσχυση πρωτίστως των Υπηρεσιών ''πρώτης γραμμής'', αλλά και όπου αλλού απαιτούνταν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Θοδωρής Δρίτσας  είχε δεσμευθεί αφενός ότι το πρώτο βήμα ήταν η προκήρυξη 276 νέων θέσεων, διαβεβαιώνοντας ότι για το σκοπό αυτό είχε δεσμευμένες πιστώσεις και αφετέρου πως θα ακολουθούσε το δεύτερο βήμα δηλαδή αυτό της διαδικασίας αύξησης της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος. Σε κάθε  περίπτωση σύμφωνα με τις τότε διαβεβαιώσεις όλα θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016.

Δυστυχώς, και οι δεσμεύσεις αυτές αποδείχθηκαν «έπεα πτερόεντα» καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι την αποχώρηση του κ. Δρίτσα από την θέση του ΥΝΑΝΠ αλλά και μέχρι σήμερα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή   όχι μόνο δεν προωθήθηκε καμία διαδικασία προσλήψεων, αλλά δεν γνωρίζουμε καν τι απέγιναν οι πιστώσεις που υποτίθεται  ότι είχαν δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό, αν τελικά υπήρξαν.

Ως εκ τούτου καλούμε τον ΥΠΟΥΡΓΌ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ για την δημόσια γνωστοποίηση των προθέσεών του  αναφορικά αφενός με την προώθηση των ως άνω προσλήψεων  και αφετέρου  με την ενίσχυση της Οργανικής δύναμης του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δύο χρόνια Δεσμεύσεων και υποσχέσεων που ΔΕΝ τηρήθηκαν, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία …. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε!


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια