Πήρατε σημαντικές αποφάσεις; Κοιμηθείτε για να τις τηρήσετε!


Αν θέλετε να τηρήσετε τις αποφάσεις που πήρατε, φροντίστε να κοιμάστε αρκετά το βράδυ, συνιστά μία αμερικανίδα ειδικός σε θέματα ύπνου.

Όπως λέει η δρ Κάθι Γκόλντσταϊν, επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας στο Κέντρο Διαταραχών Ύπνου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μπορεί να θεωρούμε τον ύπνο πολυτέλεια, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανάγκες για τον οργανισμό μας.

Είναι επίσης ένα από τα κύρια συστατικά της επιτυχίας όταν κάποιος προσπαθεί να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους, είτε αφορούν τη διατροφή, το κάπνισμα και την άσκηση, είτε τη βελτίωση μιας σχέσης ή την επαγγελματική εξέλιξη.

«Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά είναι πιθανότερο να κάνουν κακές διατροφικές επιλογές και να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες τροφής, ενώ έχουν μειωμένες πιθανότητες να τηρήσουν ένα πρόγραμμα ασκήσεως ή την απόφαση να κόψουν το κάπνισμα», λέει η δρ Γκόλντσταϊν.

Επιπλέον, «είναι πιθανότερο να είναι κακοδιάθετοι και λιγότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους», προσθέτει.

Μόνη λύση είναι να προσπαθείτε να κοιμάστε επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, να μπαίνετε κάθε νύχτα την ίδια ώρα για ύπνο, να διατηρείτε το υπνοδωμάτιό σας όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό και να μην εκτίθεστε στη διάρκεια του ύπνου στην άμεση λάμψη οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής, είτε είναι το τάμπλετ ή το κινητό σας, είτε το ξυπνητήρι.

«Να θυμάστε ότι είμαστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι στα έντονα φώτα στη μέση της νύχτας και ότι ακόμα και χαμηλά επίπεδα φωτισμού μπορεί να ασκήσουν αρνητικές επιδράσεις», τονίζει η ειδικός.
Φροντίστε, τέλος, να έχετε το κινητό και τα διάφορα προγράμματα επικοινωνίας (λ.χ. messenger, viber) στο αθόρυβο, ώστε να μην σας ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας τυχόν κλήσεις ή μηνύματα, καταλήγει.Πηγή: ygeia.tanea.gr