Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια μέρα ξενοιασιάς και διασκέδασης για τους αστυνομικούς του Ρεθύμνου

Τον ετήσιο χορό τους πραγματοποίησαν την Κυριακή τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών με τις οικογένειές τους, τους
φίλους τους, τους προϊσταμένους, τους αξιωματικούς, άφησαν για λίγες ώρες στην άκρη το άγχος και την αγωνία του υπηρεσιακού τους καθήκοντος και οπλισμένοι με μπόλικο κέφι, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο «Θυμέλη» και επιδόθηκαν σε πολύωρη διασκέδαση με ανταλλαγές ευχών, χορό και τραγούδι υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Αντώνη Μαρτσάκη.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν:
o μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Ταταράκης, ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κων/νος Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου ταξίαρχος Αντώνιος Ρουτζάκης, ο αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Μανούσος Γιανναδάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Γεώργιος Πικράκης, η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων Μαρία Ξενικάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου Γεώργιος Καρτσάκης, ο πρόεδρος Συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ρεθύμνου κ. Ευάγγελος Δεσποτάκης.
Χαιρετισμό και τις ευχές τους απέστειλαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, καθώς και ο προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Α.Ε.Α. Ανδρέας Δασκαλάκης, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παρευρεθούν.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, τίμησαν δυο συναδέλφους τους που αποστρατεύθηκαν: τον Κων/νο Βουμβουράκη και τον Νικόλαο Φραγκιαδάκη στους οποίους απένειμαν αναμνηστική πλακέτα ως ένδειξη της πολύχρονης προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο πρόεδρος της ένωσης, Νίκος Μαλλιαρός, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην ετήσια γιορτή και πρώτα πρώτα όλους τους συναδέλφους του αστυνομικούς λέγοντας ότι η μαζική συμμετοχή τους στην εκδήλωση αποδεικνύει ότι όλοι μαζί αποτελούν μία οικογένεια ενωμένη και στα δυσάρεστα και στα ευχάριστα.
«Γνωρίζουμε ότι ο αστυνομικός αποτελεί μέρος αυτής της κοινωνίας, μίας κοινωνίας που ταλανίζεται από την έλλειψη ενότητας και ομοψυχίας. Για το λόγο αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω που, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, προτάσσετε το κοινό συμφέρον έναντι του ατομικού» τόνισε ο κ. Μαλλιαρός.
Το γιορτινό κλίμα της βραδιάς δεν έκρινε σκόπιμο η Ένωση να το επιβαρύνει με συνδικαλιστικής φύσεως θέματα γι' αυτό και η μόνη αναφορά που έγινε ήταν στο θέμα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για το οποίο επί χρόνια τα εκάστοτε Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών αγωνίστηκαν και ο κ. Μαλλιαρός ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη για την συμβολή του, ώστε να μπουν επιτέλους οι βάσεις για την υλοποίηση του έργου.
«Θα ήταν παράλειψη να µην αναφερθώ στην πολυσυζητημένη ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει επιμείνει η Ένωσή μας, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τις δυσμενείς συνθήκες και τους κινδύνους που υπάρχουν στο υφιστάμενο κτίριο, όπου στεγάζονται σήμερα οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου.
Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζω ότι έχετε ασχοληθεί ουσιαστικά με το συγκεκριμένο θέμα, τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχετε επιδείξει έντονο ενδιαφέρον και η συμβολή σας είναι απαραίτητη και καθοριστική για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Σας ευχαριστούμε!
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, ο οποίος σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Μαρινάκη, συμβάλλουν τα μέγιστα και οι πρόσφατα ευχάριστες εξελίξεις, οφείλονται κατά ένα μεγάλο βαθμό σε δικές τους ενέργειες.
Εύχομαι το έργο να δρομολογηθεί άμεσα, οι δεσμεύσεις τους να επιφέρουν ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα και το 2017 να αποτελέσει κομβικό έτος, για την έναρξη υλοποίησης ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου» επεσήμανε ο κ. Μαλλιαρός.
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης και νυν Αντιπρόσωπο Π.Ο.ΑΣ.Υ., στον Μανούσο Γιανναδάκη, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο εκείνο που μας στηρίζει σε κάθε προσπάθειά μας. Έναν άνθρωπο που συμβουλευόμαστε και μας καθοδηγεί στον αγώνα μας και χαιρόμαστε που τον έχουμε δίπλα μας.
Δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσής μας και νυν Αντιπρόσωπο Π.Ο.ΑΣ.Υ., κύριο Μανούσο Γιανναδάκη».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση για να λάβει δώρο ο τυχερός ένα κράνος μηχανής, προσφορά του καταστήματος YAMAHA ΑΦΟΙ ΞΕΚΑΛΟΥ ΟΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, αναφερόμενος στο δώρο, είπε: «Θα αναρωτιέστε γιατί κράνος; Είναι ένας τρόπος να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η ζωή είναι σημαντική και οφείλουμε να εξαλείψουμε τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων από τη μη χρήση κράνους. Η χρήση κράνους σώζει ζωές», στέλνοντας έτσι στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ένα κοινωνικό μήνυμα.

eayr.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια