Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Η ΔΕΗ δεν θέλει να μετακυλίσει στα τιμολόγια το κόστος της κρίσης»

Τιτάνια προσπάθεια να μην μεταφέρει η ΔΕΗ στα τιμολόγια των πελατών της την ζημιά που έχει υποστεί από την ενεργειακή κρίση δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουηλ 


Παναγιωτάκης καταγγέλλοντας παράλληλα για χειραγώγηση των τιμών ενέργειας τους ανεξάρτητους παρόχους και ΡΑΕ, ΑΔΜΗΕ και λοιπές αρχές για την ενέργεια , γιατί δεν παρενέβησαν , ώστε να αποτρέψουν την κατάσταση. «Χλευάζουν τις αρχές και κερδίζουν χρήματα από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς η συμπεριφορά συνεχίζεται και τώρα χωρίς να αντιδρούν οι αρχές, δήλωσε υποστηρίζοντας ότι μόνο έως τώρα το κόστος για την λειτουργία των πετρελαϊκών μονάδων ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ και ακόμα δεν έχει υπολογιστεί την επιβάρυνση από την εμπορία της ενέργειας . Όσον αφορά την υπόθεση των στελεχών του ΑΔΜΗΕ αποκάλυψε ότι και η θυγατέρα του μέχρι πρότινος συμβούλου Ιωάννη Μπλάνα εργάζεται στην νομική υπηρεσία, αλλά δεν γνωρίζει αν συμμετείχε στην σύμβαση για την σύνταξη της αυθαίρετης αναπροσαρμογής των μισθών ,όπως ειπε. «Η συμπεριφορά τους ήταν βλαπτική και ζημιογόνα» είπε, και ευελπιστεί ότι ο κύριος Μπλάνας δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια .

Ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι η ΔΕΗ δεν δέχεται να πουλήσει μονάδες και περιουσιακά στοιχεία για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, αλλά δεν θα ήταν και η κατάλληλη ώρα για να πουλήσει το Υπερταμείο το 17% των μετοχών της, σε τις τρέχουσες χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές .

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των περιβαλλοντικών οργανώσεων απέναντι στην ΔΕΗ, διερωτώμενος αν υποστηρίζουν την ανάπτυξη πυρηνικών στην χώρα ή τους επενδυτές που θέλουν να παράξουν ενέργεια με φυσικό αέριο.

Η συνέντευξη ήταν επεισοδιακή καθώς εργαζόμενοι και κάτοικοι την διέκοψαν από το αρχικό σημείο ώστε να διαμαρτυρηθούν για την μετεγκατάσταση των οικισμών τους και τις προσλήψεις.

Σημειώνεται ότι  πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του Μανώλη Παναγιωτάκη στο αμφιθέατρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαίδα σημειώθηκε ένταση.

Δάνειο 200 εκατ. ευρώ

Στο μεταξύ, δάνειο 200 ύψους εκατ. ευρώ ενέκριναν προς την ΔΕΗ οι τέσσερις συστημικές τράπεζες . «Τη Δευτέρα αναμένεται και η Eurobank να δώσει το τελικό ‘‘ναι’’» , ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης . Η δανειοδότηση θα δώσει ανάσα στην επιχείρηση πρόσθεσε, ενώ περιμένει και έσοδα 94 εκατ. ευρώ0 από την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

skai.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια