Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βέροια: Αθωώθηκε ο αντιφασίστας που είχε μηνύσει η «Χρυσή Αυγή»

Η αθώωση του Γιώργου Βραχνή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας «συνιστά μια πρώτη δικαστική αναγνώριση της πάγιας τακτικής που μετέρχεται η Χρυσή Αυγή, της ''βιομηχανίας διώξεων''
και των ανυπόστατων μηνύσεων ενάντια στα πρόσωπα που αντιστέκονται στη δράση της»,  επισημαίνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
       
Ειδικότερα, ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας το μέλος του αντιφασιστικού κινήματος, Γιώργος Βραχνής, τον οποίον κατηγορούσαν     μέλη της Χρυσής Αυγής για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή.
       
Υπενθυμίζεται ότι  τον Ιούνιο του 2012 στο καφενείο του κ. Βραχνή στη Βέροια του επιτέθηκαν άτομα της Χρυσής Αυγής.  Οι χρυσαυγίτες του έσπασαν το μαγαζί, τραυματίζοντας έναν θαμώνα στο κεφάλι, και στη συνέχεια τον μήνυσαν (για εξύβριση και απειλή) με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος στο εδώλιο στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, μαζί με τους οκτώ συλληφθέντες χρυσαυγίτες.

Μετά την αθώωση του από όλες τις κατηγορίες  η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της, αφού εξιστορεί την όλη δικαστική περιπέτεια του Γιώργου Βραχνή, επισημαίνει ότι  η συστηματική παρακολούθηση και η δυναμική αντιμετώπιση από την πλευρά της Ένωσης πρέπει να συνεχιστεί ώστε να μην  επιτραπεί στην Χρυσή Αυγή «να χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το όπλο», δηλαδή την κατάθεση μηνύσεων, και να  «μετατρέπει σε συνένοχό της και σε αρωγό των σχεδίων της τον δικαστικό μηχανισμό», αλλά και να προσπαθεί «να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους της».
         
Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι «η  ιστορία δείχνει ότι ποτέ οι φασίστες δεν νίκησαν, ακόμη και αν χρειάστηκαν πολλοί αγώνες και θυσίες για να νικηθούν».


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια