Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε το νέο ταχύπλοο που απέκτησε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας (βίντεο)

Ενα ταχύπλοο σκάφος καταδίωξης, κλειστού τύπου, παραδόθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σε εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην εκδήλωση, παρουσία και του αρχιπλοιάρχου (ΛΣ) Σταμάτη Καλογείτονα, διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εδρεύει στην Πάτρα, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας πλοίαρχος (ΛΣ) Παναγιώτης Μποτίνης εξέφρασε ευχαριστίες προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «για την παράδοση σύγχρονου κλειστού σκάφους, τύπου Super Magna Onda, αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων», καθώς με αυτό καθίσταται πλέον αποτελεσματικότερη η αστυνόμευση του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Το ίδιο επισήμανε από την πλευρά του και ο κυβερνήτης του σκάφους, αρχικελευστής Γιώργος Γαληνός, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτεται ουσιαστικά ο Μεσσηνιακός, ενώ υπάρχει και συνδυασμένη δράση τόσο με το Λιμεναρχείο Πύλου, όσο και με αυτό του Γυθείου. Για άμεση ανταπόκριση της ηγεσίας του υπουργείου και του Σώματος μίλησε επίσης ο Σαράντος Καμβύσης απερχόμενος πρόεδρος στην Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου, αλλά και ο εκπρόσωπός της Κυριάκος Χρηστέας.

Ο διοικητής της 5ης ΠΔ ΛΣ - ΑΚΤ τόνισε ότι ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός του Λιμενικού Σώματος έχει εντοπίσει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή της Μεσσηνίας και η διάθεση του συγκεκριμένου σκάφους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού.



Το "παρών" στη χθεσινή τελετή έδωσε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, τον οποίον ο κεντρικός λιμενάρχης ευχαρίστησε για την οικονομική βοήθεια που διέθεσε ο δήμος, προκειμένου το 23χρονο σκάφος να ανακαινιστεί και να επισκευαστεί. Μάλιστα για τον λόγο αυτό, στον δήμαρχο επιδόθηκε τιμητική πλακέτα, ενώ παρόμοια επιδόθηκε και στον Πέτρο Τσιμικλή που ανέλαβε, αφιλοκερδώς όπως τονίστηκε, να καταστήσει το σκάφος αξιόπλοο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δήλωσε πως «αποτελεί υποχρέωση του δήμου να στηρίζει τις δυνάμεις ασφαλείας στις δύσκολες εποχές που ζούμε», προσθέτοντας ότι ο δήμος -μέσω του Λιμενικού Ταμείου του- «προγραμματίζει ενέργειες για να στεγαστεί σε καλύτερες συνθήκες το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην Καλαμάτα». Στις λίγες διευκρινίσεις που έδωσε, ο Π. Νίκας έκανε λόγο για εργασίες στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, τόσο στην εξωτερική όψη όσο και στο εσωτερικό του, προσθέτοντας ότι ο δήμος θα επιδιώξει «όλα τα κτήρια για τα οποία έχει λόγο, να αξιοποιηθούν -μέχρι το Πάσχα θα καταλάβετε τι εννοώ» κατέληξε, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες εκ μέρους του.

πηγή: eleftheriaonline

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια