Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η άποψη του αστυνομικού και η άποψη των ... «Σκυλιών του Πολέμου»

Με αφορμή την αποστολή στην εισαγγελία δίωξης ρατσιστικού εγκλήματος από τη η γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη
των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην ύπαρξη ακραίας ρατσιστικής σελίδας στο facebook με τίτλο «Σκυλιά του πολέμου The comeback», την οποία διαχειρίζονται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί, ο Φωτεινός Παγιαύλας σχολιάζει τα ακόλουθα εξής:


"Κάποιοι μου λέτε: "είναι οι απόψεις σου και είναι οι απόψεις των Σκυλιών του Πολέμου". ΟΧΙ φίλοι μου. Δεν είναι οι απόψεις μου. Είναι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Αυτά που ανεβάζανε και στο γκρουπ τους και στο policenet ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ. Θα τρέχουν τώρα όσοι είναι συνάδελφοι από αυτούς στο ΣΕΦΕΑΑ ή στην Ένωση Αθηνών για να σωθεί η κατάσταση. Και η κατάσταση ΔΕΝ σώνεται στο αυτεπάγγελτο. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ: όταν βρίζεις τον άλλον και τον λες βλάκα, είναι κατ' έγκληση. Όταν τον βρίζεις λόγω αναπηρίας, διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ή εθνικότητας, είναι ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ. ΔΕΝ είναι ΑΠΟΨΗ."

Νωρίτερα είχε αναρτήσει το εξής σχόλιο: Η σελίδα "Σκυλιά του Πολέμου" έπεσε. Χθες πήγε να επικρατήσει ο φόβος τους, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η μισανθρωπιά, η χυδαιότητα. Σήμερα συστρατευτήκαμε πολίτες και αστυνομικοί με δημοκρατικές αξίες και αρχές και τους νικήσαμε. Σήμερα είμαι υπερήφανος ότι λειτούργησε η Δημοκρατία μας, είμαι υπερήφανος που είμαι πολίτης αυτής της Χώρας, είμαι υπερήφανος που είμαι Αστυνομικός. Δεν θέλει εφησυχασμό, αλλά επαγρύπνηση.


Την ύπαρξη της ιστοσελίδας δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα της εφημερίδας το «Ποντίκι» σε ανάρτηση με τίτλο «Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη σελίδα του facebook ακροδεξιοί αστυνομικοί όχι μόνο λοιδωρούν συναδέλφους τους, στρέφονται με μίσος κατά προσφυγόπουλων και κατά των ΛΟΑΤ ατόμων, αλλά προβαίνουν σε ευθείες απειλές κατά της ζωής, αναρτώντας φωτογραφίες ανθρώπων με την επισήμανση «έχουμε συνταγή για γκέι βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα» και «Εμείς τους περιμένουμε με μια σφαίρα στη θαλάμη».
Σε άλλη ανάρτηση, κάνουν σε συναδέλφους τους μαθήματα βασανιστηρίων, όπως εικονικός πνιγμός («Σήμερα τα Σκυλιά του πολέμου: Τι είναι το waterboarding, πως γίνεται σωστά, λεπτομέρειες και μικρά μυστικά»).
Η κ. Γιαννακάκη ζητά από την αρμόδια εισαγγελία και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσισμού της Κρατικής Ασφάλειας να διερευνήσουν τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις, ενώ κοινοποιεί την αναφορά της στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.



Ως bloko.gr συμμεριζόμαστε και προσυπογράφουμε στον υπερθετικό μάλιστα βαθμό την θέση και την άποψη του Φωτεινού. Οι κύριοι που αυτοπροσδιορίζονται ως σκυλιά του πολέμου, εάν είναι αστυνομικοί, προσβάλουν την στολή που φορούν και την ηθική υπόσταση ενος αστυνομικού που έδωσε όρκο τήρησης κι επιβολής του νόμου και της τάξης. Και οι "κύριοι" αυτοί παρανόμησαν παραβιάζοντας τον ανθρώπινο νόμο και τη Δημοκρατία, καθώς επίσης "σύλησαν" τα ιερά και τα όσια του ελληνικού πολιτισμού.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια