Βόγφγκανγκ Σόϊμπλε: Η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ για να λάβει ελάφρυνση χρέους


Βόγφγκανγκ Σόϊμπλε: Η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ για να λάβει ελάφρυνση χρέουςΟ γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόγφγκανγκ Σόιμπλε μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Euroworking Group απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους εντός της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δε θα ήταν παρά παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

Αν η Ελλάδα  θέλει να υπάρξει κούρεμα χρέους τότε να βγει από τη ζώνη του ευρώ, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξύ του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε κούρεμα χρέους για μέλος του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, αποκλείεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας», ανέφερε ο Σόιμπλε στο ARD και συνέχισε λέγοντας: «Για να γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ευρώ».

Το κλίμα που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση του Euroworking Group είναι εκρηκτικό.

Πριν την συνέντευξη του γερμανού υπουργού οικονομικών Γερούν Νταϊσελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας από την έδρα του Κοινοβουλίου της χώρας του είπε πως αν το ΔΝΤ αποσύρει τη συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα τότε θα σταματήσει και η ολλανδική στήριξη.