Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν θα πιστεύετε σε τι μετατρέπει η εταιρεία αυτή την τέφρα των νεκρών!


Ελβετική εταιρεία είχε τρομερή έμπνευση και έχει δημιουργήσει ένα μάλλον μοναδικό τρόπο για να θυμόμαστε τους αγαπημένους μας.

Η εταιρεία Algordanza μεταμορφώνει την τέφρα των νεκρών σε τεχνητά διαμάντια και στολίζει υπέροχα δαχτυλίδια, βραχιόλια και άλλα αντικείμενα. Ο σκοπός είναι να παραμένουν οι δικοί μας που έχουν «φύγει» πάνω μας διαρκώς, έτσι ώστε να τους θυμόμαστε περισσότερο.


Όλα ξεκινούν με μια χημική διεργασία που εξάγει τον άνθρακα από τις στάχτες. Αυτός ο άνθρακας στη συνέχεια θερμαίνεται για να μετατραπεί σε γραφίτη, ο ποίος επίσης θερμαίνεται πολύ. 


Η πλειοψηφία αυτών των διαμαντιών έχουν μπλε χρώμα λόγω της περιεκτικότητας σε βόριο στις στάχτες του νεκρού. Περιστασιακά, ωστόσο, η τέφρα μερικών ανθρώπων θα αναπτύξει λευκό, κίτρινο ή ακόμη και σχεδόν μαύρο χρώμα. Οι λόγοι γι’ αυτό παραμένουν ασαφείς, σύμφωνα με την εταιρεία.


Οι τιμές ξεκινούν από 4.259 ελβετικά φράγκα ($4,474) για ένα μικρό διαμάντι.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται διάφορα κοσμήματα από την τέφρα των νεκρών. Η καλλιτέχνης Merry Coor από την Καλιφόρνια κατασκευάζει κοσμήματα γεμισμένα με την τέφρα νεκρών.

Η καλλιτέχνης που μέχρι τότε κατασκεύαζε κοσμήματα διακοσμημένα με απλές χάντρες από γυαλί, δέχτηκε την πρόταση να κατασκευάσει ένα κόσμημα που θα ήταν γεμάτο με την τέφρα του καλύτερου φίλου ενός ζευγαριού.  


Αν και για πολλούς η ενασχόλησή της αυτή είναι ανατριχιαστική, η ίδια αναφέρει ότι ««Η νέα δουλειά που κάνω δίνει νόημα στη ζωή μου, ενώ τιμά ανθρώπους που έχουν πεθάνει», ενώ συμπληρώνει πως η εμπειρία αυτή την κάνει καλύτερο άνθρωπο.


Τα κοσμήματα της Coor είναι χειροποίητα ενώ όταν δέχεται την παραγγελία ζητά από τους πελάτες της φωτογραφίες, πληροφορίες και την ιστορία του αποθανόντα. Αποστέλλονται στον παραλήπτη 2 με 4 εβδομάδες μετά την παραγγελία ενώ για το γέμισμα χρειάζεται ενάμιση κουταλάκι του γλυκού στάχτη.



Πηγές: athensmagazine.gr, iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια