Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νομοσχέδιο Υπ. Ναυτιλίας : "Από Δευτέρα και..βλέπουμε η δημόσια διαβούλευση" - Νέα διάταξη για το Δ.Σ του ΤΑΛΣ

Κι ενώ στο τέλος αυτής της εβδομάδας αναμενόταν η δημοσίευση για τη δημόσια διαβούλευση του ν/σ του Υπουργείου Ναυτιλίας που αφορά και στο Λιμενικό Σώμα... η "αγωνία" πήρε κι άλλη παράταση.  Από Δευτέρα και... βλέπουμε.


Οι συζητήσεις Υπουργείου - ΠΟΕΠΛΣ συνεχίζονται, πάντως, διατάξεις επανεξετάζονται, προστίθενται ή καταργούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Λιμενικών έγινε δεκτή η πρότασή της για συμμετοχή εκπροσώπου της στο Δ.Σ του ΤΑΛΣ.
Αναλυτικά:
Καταστατικός σκοπός της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είναι, μεταξύ άλλων, η εν γένει προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ως δευτεροβάθμια οργάνωση, αποτελεί το αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο χιλιάδων στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνακόλουθα μετόχων του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ).
Η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΛΣ θεωρείται αναγκαία ώστε να εξασφαλίζεται με θετική ενέργεια η θωράκιση των συμφερόντων των μελών που απορρέουν από τη μετοχική τους σχέση με το ΤΑΛΣ.
Στα πλαίσια εκπλήρωσης των σκοπών αυτών, υποβάλλαμε προτεινόμενη τροπολογία στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, με την οποία προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΛΣ και ζητήσαμε την ενσωμάτωσή της στο σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ.
Ανταποκρίνεται δε στο κοινό περί συνδικαλισμού αίσθημα, δεδομένου ότι ιστορικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετέχουν σε κάθε συλλογική διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο των μελών που εκπροσωπούν.
Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας επιβεβαιώνοντας την ανάγκη εκπροσώπησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τη μετοχική τους σχέση με το Ταμείο και άπτεται των άμεσων οικονομικών συμφερόντων τους.

Ο πρόεδρος Κυράνης Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας Τσιάνος Παναγιώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια