Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έτσι οι κατσαρίδες θα σώσουν την ανθρωπότητα!


Μια ομάδα ερευνητών από τη Βραζιλία, έχοντας υπόψη τις εφιαλτικές για το μέλλον της ανθρωπότητας επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που ήδη συντελείται, προτείνει μια ιδιαίτερη λύση για το πώς θα τραφούν τα κατ’ εκτίμηση 9 δις άτομα που θα υπάρχουν στη Γη το 2030.

Ο λόγος για τις «διαβόητες» και καθόλου αγαπητές κατσαρίδες, οι οποίες «θυμίζουν καρύδι ή φιστίκι. Είναι πραγματικά νόστιμες και η παρουσία τους δεν επηρεάζει τη γεύση του ψωμιού», όπως δήλωσε η Μίριαμ Μελάδο, ερευνήτρια στο ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράντε.

Η αναφορά γίνεται για το βασικό συστατικό του ψωμιού, που το κάνει τόσο ξεχωριστό, την Nauphoeta cinerea, ένα είδος κατσαρίδας. Οι συγκεκριμένες εκτρέφονται στο εργαστήριο και χρειάζονται περίπου 75 μέρες για να μεγαλώσουν πριν συλλεχθούν, κονιορτοποιηθούν και προστεθούν στο μίγμα του ψωμιού.

«Τα έντομα δεν δημιουργούν απόβλητα. Η ποσότητα του νερού που χρειάζεται ένα έντομο σε σύγκριση με αυτή που απαιτείται για την κτηνοτροφία, είναι απείρως μικρότερη», πρόσθεσε η Μελάδο.

Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια πειραματίζονται με το ενδεχόμενο τα έντομα να καλύψουν τις ανθρώπινες ανάγκες για πρωτεΐνη αλλά μέχρι στιγμής οι δυτικές αγορές αντιστέκονται.

«Μέχρι το 2030, πάνω από 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να τρέφονται, μαζί με τα δισεκατομμύρια των ζώων που εκτρέφονται ετησίως για να ταΐσουν στη συνέχεια τους ανθρώπους», αναφέρει έκθεση του οργανισμού τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: rt.com, news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια