Μεγάλη απάτη από στέλεχος της ΦΑΕΕ Αθηνών απεκάλυψε ο ανακριτής Διαφθοράς

Μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος του δημοσίου, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ από στέλεχος της ΦΑΕΕ Αθηνών φέρεται να αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα του ανακριτή κατά της Διαφθοράς κ Δημήτρη Φούκα.   
            
Πρωταγωνίστρια της απάτης φέρεται μία 59χρονη υπάλληλος σε σημαντικό πόστο, η οποία εμφανίζεται την τελευταία τριετία να ερχόταν σε συνεννόηση με εκπροσώπους τουλάχιστον έξι μεγάλων εταιρειών προκειμένου να περιορισθεί  ή να διαγραφεί  ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες δραστηριοποιούνταν στον τομέα της πληροφορικής, των ιατρικών ειδών κι άλλους.
            
Αρχικώς υπήρχε η εκτίμηση ότι το «εύρος» της απάτης και των απολεσθέντων ποσών για το ελληνικό ποσό ήταν μικρότερο - της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ - όμως η περαιτέρω έρευνα κι ο έλεγχος στην εν λόγω Εφορία ανέδειξε μεγαλύτερη «ζημιά»
            
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστικός λειτουργός ανεζήτησε στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στελέχους της ΦΑΕΕ Αθηνών , χωρίς να εντοπίσει ύποπτες εισροές στους λογαριασμούς της. Ωστόσο εξετάζονται αγορές άλλων αντικειμένων από την ίδια που δεν εξηγούνται από τον μισθό της. 
 
Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr