Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ολοι στο δρόμο" - Κάλεσμα των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης για τις 8 Φεβρουαρίου

Η απάντηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  (ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.)  - (Ε.Π.Π.Υ.Ε)

Αξιότιµοι κύριοι συνάδελφοι. 
Εν όψει των δυσµενών εξελίξεων, που αφορούν στην ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο µόνιµο προσωπικό, οι υπογράφοντες την παρούσα ανακοίνωση συνδικαλιστικοί φορείς, καλούν άπαντες τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώµατος οι οποίοι αισθάνονται ή δηλώνουν αλληλέγγυοι, να συνδράµουν τον σκοπό µας, ώστε να τηρηθούν οι προ πενταετίας αναληφθείσες κυβερνητικές δεσµεύσεις. Σκοπός της κινητοποίησης, η έγκαιρη, και νοµίµως προβλεπόµενη, ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο µόνιµο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώµατος. Απαντούµε στην κώφωση που έχει κατακλείσει τους εµπλεκόµενους µε το συγκεκριµένο ζήτηµα φορείς, και στην επικείµενη σε βάρος µας αδικία, µε µαχητικότητα στο γνωστό πεδίο µάχης. Σκοπεύουµε να εξαντλήσουµε µέχρι τέλους, κάθε στάλα υποµονής κι επιµονής που µπορεί κάποιος να διαθέτει, προκειµένου να εισακουστούν τα δίκαια αιτήµατά µας. Αντιδρούµε στον παραγκωνισµό της ασφάλειας του πολίτη δια της επιδιωκόµενης υποστελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώµατος, χάριν οποιουδήποτε λόγου. 
Ως εκ τούτου απευθύνουµε ανοιχτή πρόσκληση για συµµετοχή των ενδιαφερόµενων, σε ένστολη κινητοποίηση στους δρόµους των Αθηνών την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017. 


Υ.Γ.: Η ΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, διά να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Λίγο πριν το τέλος της πενταετούς πορείας μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, που θα οδηγούσε επιτέλους στο άδραγμα των καρπών των κόπων μας, μιας πορείας με πολλά σκαμπανεβάσματα, διεκδικήσεις, και αγώνες ακόμα και για τα προφανή, ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με την ραθυμία των κρατικών μηχανισμών. 

Μηχανισμών, που η παρούσα κυβέρνηση αρχικά δήλωνε ότι θα εξυγιάνει, ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους ένα σύστημα αξιών στις βάσεις του δημόσιου τομέα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η επιφυλακτικότητά μας για τις άνωθεν κυβερνητικές δηλώσεις, αλλά και για τους πραγματικούς σκοπούς των δηλώσεων αυτών, επιβεβαιώνεται. 

Αν και ο νόμος πρόσληψής μας, ήταν και παραμένει σαφέστατος (3938/2011,) ορίζοντας ότι, με την πάροδο πέντε ετών, οι υπάλληλοι που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό, η φυσική και πολιτική ηγεσία, επιλέγει να μας εκτελέσει εργασιακά και ανθρωπιστικά, προτείνοντας την παράταση του ισχύοντος - άδικου εργασιακού καθεστώτος. 

Η εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών μεταξύ υπουργείων, θεσμών, και φυσικής ηγεσίας, μας αφήνει παγερά αδιάφορους, καθότι το δικό μας χρέος ως προς την τέλεση της υπηρεσίας μας με αλτρουισμό και αυτοθυσία, ήταν και είναι και με το παραπάνω πληρωμένο. Ποίος θα μπορούσε να ξεχάσει άλλωστε, τους ισχυρισμούς πολιτικών και ανώτατων αξιωματικών, ότι δίχως την δικής μας αυταπάρνηση, τις δικές μας απλήρωτες υπερωρίες και αργίες, το δικό μας φιλότιμο, θα ήταν αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος. Έφτασε λοιπόν η στιγμή, που η κυβέρνηση παραβαίνει το νόμο που η ίδια έφτιαξε, δεν τηρεί τα αυτονόητα, και προάγει την εργασιακή εξαθλίωση αξιόμαχων και αξιοπρεπών εργαζόμενων. Ένας θεσμός εν γένει κοινός τόπος στα σώματα ασφαλείας (λ.χ. ειδικοί φρουροί), για πρώτη φορά καταστρατηγείται, και οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, έρχονται αντιμέτωποι με αβέβαιο μέλλον. 

Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά καταργεί συνταγματικούς και θεσμικούς κανόνες για να ηρεμήσει τα πνεύματα των ιερών “θεσμών”. 

Η ανθρωποφαγία και η υποδούλωση κάθε εργασιακού φορέα φαίνεται πως δεν σταματάει ούτε στην πυροσβεστική, που τα τελευταία πέντε έτη εκπλήρωνε τις υπηρεσιακές της υποχρεώσεις στις πλάτες των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Οι αριβιστικές τους τακτικές για να πολλαπλασιάζουν νούμερα, έρχονται αντιμέτωπες με την έννοια της επιβίωσης και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε σε έναν γνώριμο χώρο για να διεκδικήσουμε ότι επιτηδευμένα έχει ξεχαστεί ως συνταγματικά δίκαιο. 

Στον δρόμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια