Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε 60 μέρες έκαναν 44 διαρρήξεις και κλοπές

Είχε ρημάξει την Καλαμάτα και ένα διπλανό χωριό μια συμμορία πέντε νεαρών που κατάφεραν σε διάστημα δυο μηνών να διαπράξουν 44 διαρρήξεις και απόπειρες σε μαγαζιά και οχήματα. 



Η δράση τους ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και κράτησε ως την περασμένη Κυριακή που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Από τους δράστες ηλικίας 17, 23, 25, 28 και 30 χρόνων, που είναι όλοι Έλληνες, ο 23χρονος και ο 28χρονος αναζητούνταν από καιρό για άλλες διακεκριμένες κλοπές, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει ο ανακριτής Καλαμάτας. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τρία κινητά, διαρρηκτικά εργαλεία και 387 ευρώ και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαρρήξει 35 καταστήματα, είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλα πέντε και είχαν κλέψει τέσσερα δίκυκλα. Από τις κλοπές είχαν αρπάξει μετρητά, υπολογιστές και κινητά, μέρος των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι του 30χρονου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως και τρία από τα κλεμμένα δίκυκλα.


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια