Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέλος η κακοσμία του στόματος με 6 φυσικά όπλα!


Είναι καιρός να αποχαιρετίσετε την κακοσμία του στόματος και να φιλήσετε άφοβα την αγαπημένη σας με έξι φυσικά όπλα, τα οποία υπόσχονται να κρατήσουν την αναπνοή σας πιο φρέσκια από ποτέ!

Καμία φορά δεν είναι μόνο το σπίτι μας που χρειάζεται ανανέωση, αλλά και η αναπνοή μας. Για να μην έχετε (μόνιμα) άγχος μην σας πάρουν… μυρωδιά μετά από ένα πικάντικο γεύμα ή ένα βράδυ πλούσιο σε διασκέδαση και κοκτέιλ, σας παρουσιάζουμε 6 φυσικούς τρόπους που θα σας φέρουν εγγυημένα μια ανάσα φρεσκάδας!

Καρδαμώστε
Το υπέροχα αρωματικό κάρδαμο, πέρα από φανταστικό υλικό για τα καλοκαιρινά κοκτέιλ σας, έχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες και, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κινεόλη, κρατάει την αναπνοή σας καθαρή και φρέσκια. Κάντε το, λοιπόν, όπως η Πυθία και μασήστε μερικούς σπόρους κλωναράκι κάρδαμο! Και κάτι ακόμα: το κάρδαμο τονώνει και την ερωτική διάθεση οπότε επιλέξτε να το μασήστε και πριν από… τα ραντεβού.

Ένα (φασκό)μηλο την ημέρα
Αυτό το βότανο βάζει τέλος στην άσχημη αναπνοή μιας και μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα. Βράστε λοιπόν τα φύλλα του σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, στραγγίξτε τα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να κάνετε στοματικές πλύσεις 2 φορές την ημέρα μετά από κάθε βούρτσισμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρείτε την ανάσα σας συνέχεια φρέσκια!

Βάλτε γαρύφαλλο στο… στόμα
Μπορεί το λουλούδι να χαρίζει ωραία μυρωδιά στο χώρο σας, αλλά το μπαχαρικό αφήνει το υπέροχο άρωμά του στο στόμα σας! Αρκεί λοιπόν να μασήσετε ένα μοσχοκάρφι για 5-10 λεπτά για να νιώσετε μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς να κατακλύζει το στόμα σας. Ο λόγος; Περιέχει μεγάλη ποσότητα ελαίων με δυνατό άρωμα. Το ντουλάπι με τα μπαχαρικά σημειώνει έλλειψη σε γαρύφαλλο; Σε μια μικρή κατσαρόλα, διαλύστε 1 κ.γ. κανέλα σε νερό και βράστε το μείγμα. Αφού βράσει, σουρώστε το και ξεπλύνετε το στόμα σας με αυτό το φυσικό διάλυμα. Αρκούν μερικές πλύσεις προτού ξεκινήσετε να δίνετε τα πιο δροσερά (και αρωματικά) φιλιά!

Μ όπως Μάραθος
Με ισχυρές αντιβακτηριακές κι αντιμικροβιακές ιδιότητες, ο μάραθος τάσσεται στο πλευρό σας στον αγώνα ενάντια στην άσχημη αναπνοή: μασήστε λοιπόν 1 κ.σ. μάραθο για να κρατήσετε την ανάσα σας δροσερή και καθαρή.

Γιαουρτώστε την!
Κι εννοούμε φυσικά την κακή αναπνοή. Το γιαούρτι άλλωστε εξαφανίζει τα επιβλαβή βακτήρια που «κατασκηνώνουν» στο στόμα και έτσι προφυλάσσει όχι μόνο την αναπνοή σας, διατηρώντας την φρέσκια κι ευχάριστη, αλλά και τα δόντια σας από την επέλαση της τερηδόνας. Μάλιστα, αρκεί να απολαμβάνετε ένα γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη) 2-3 φορές την εβδομάδα για να… μυρίσετε άμεσα τα αποτελέσματα.

Πάρτε τη βιταμίνη C-ας
Κι όμως τα εσπεριδοειδή σας βοηθούν να κρατήστε τους γύρω σας σε απόσταση… αναπνοής. Με ποιον τρόπο; Είναι πλούσια στην πανίσχυρη βιταμίνη C, η δράση της οποίας εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος απομακρύνοντας τα βακτήρια που την προκαλούν.



Πηγή: spirossoulis.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια