Η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο βάρους 500 κιλών μεταφέρεται με ειδική πτήση για να χειρουργηθεί!


Μια γυναίκα από την Αίγυπτο που είναι η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο σχεδιάζεται να μεταφερθεί με ειδική πτήση αεροπορικώς στην Ινδία προκειμένου να υποβληθεί σε μια κρίσιμης σημασίας χειρουργική επέμβαση για να χάσει βάρος.

Η Iman Ahmad Abdulati, 36 ετών, υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 500 κιλά και σύμφωνα με την οικογένειά της πάσχει από ελεφαντίαση. Η ασθένεια αυτή οδηγεί στην υπερβολική διόγκωση των άκρων και άλλων οργάνων του σώματος.

Όταν η ιστορία της έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, ένας Ινδός γιατρός συγκινήθηκε και το φθινόπωρο προσφέρθηκε να την χειρουργήσει δωρεάν. Η ασθενής αναμένεται να φτάσει στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Airbus, ανέφερε ο γιατρός Muffazzal Lakdawala.

«Για να την προετοιμάσουμε για την πτήση, μια ομάδα γιατρών βρίσκεται στην Αίγυπτο εδώ και δέκα ημέρες ώστε να ελέγξει τις συνθήκες του ταξιδιού», πρόσθεσε.

Η 36χρονη γυναίκα χρειάζεται κατεπειγόντως ιατρική βοήθεια, καθώς λόγω της κατάστασής της παρουσιάζει πολλές επιπλοκές. Ήταν αδύνατον όμως να ταξιδέψει στην Ινδία επειδή οι αεροπορικές εταιρείες, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της, αρνούνταν να την μεταφέρουν.

«Είναι μια ασθενής υψηλού κινδύνου που αδυνατεί να κινηθεί ή να βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια», εξήγησε ο χειρουργός.

Αν το βάρος της επιβεβαιωθεί, τότε η Iman θα είναι η πιο βαριά εν ζωή γυναίκα στον κόσμο. Το ρεκόρ σήμερα ανήκει στην Αμερικανίδα Paulin Potter που το 2011 ζύγιζε 291 κιλά, αλλά τώρα, μετά από τις προσπάθειές της να χάσει βάρος, ζυγίζει 172 κιλά.

Στην Ινδία αυξάνονται ραγδαία οι χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό την απώλεια βάρους καθώς η παχυσαρκία καθίσταται ολοένα και σοβαρότερο πρόβλημα, ιδίως στις αστικές ζώνες.Πηγή: news.gr