Αυτή η γυναίκα σέρνει συρμούς τραμ μήκους πέντε μέτρων και βάρους 32 τόνων!


Το έντονο και πολικό κρύο είναι αυτό που μας έρχεται στο νου όταν διαβάζουμε ή ακούμε για τη Σιβηρία.

Και πράγματι, η ψυχρότητα των χειμώνων στην περιοχή της Ρωσίας είναι χαρακτηριστική- στο χωριό Οϊμιάκον, για παράδειγμα, η θερμοκρασία είχε πέσει κάποτε στους -71,3°C... Πέρα όμως από τα παγωμένα χνώτα των κατοίκων και τους ατελείωτους πάγους, ενδιάμεσα υπάρχει και η ζωή, αυτή που ξέρουν να ζουν οι ντόπιοι.

Ελάτε να γνωρίσουμε μια από αυτούς, την Oksana Kosheleva από την πόλη Irkutsk, η οποία θα λέγαμε πως είναι μια τοπική διασημότητα. Η 34χρονη έζησε τη δόξα από τους συμπολίτες της όταν την είδαν να σέρνει συρμούς τραμ μήκους πέντε μέτρων γεμάτους με επιβάτες. Το βάρος τους; 32 τόνοι!

«Ειλικρινά, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το πώς νιώθω. Είμαι ενθουσιασμένη», είπε με πάθος στους δημοσιογράφους που κατέγραψαν το γεγονός. Πλέον, όπως γράφει το siberiantimes.com, στοχεύει ψηλά, πολύ ψηλά: να κάνει το ίδιο και με ένα αεροπλάνο. «Ήταν λίγο δύσκολο εξαιτίας της παγωνιάς. Μας είχαν πει για -11 αλλά στην πραγματικότητα ήταν -20...».

Η τέταρτη πιο δυνατή γυναίκα της Ρωσίας για το 2012 μπορεί να εξωθήσει τον εαυτό της στα άκρα κι ακόμα πιο πάνω! Το καλοκαίρι, είχε επιχειρήσει να τραβήξει, ανεπίσημα, τρεις συρμούς τραμ, συνολικού βάρους 64 τόνων. Και τα είχε καταφέρει!

«Προετοιμάζομαι γι’ αυτό το ρεκόρ τους τελευταίους έξι μήνες. Κυρίως στο γυμναστήριο ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα, επίσης κάνω τζόκινγκ και φυσικά μετακινώ συρμούς στον τερματικό σταθμό των τρένων. Το όνειρό μου είναι να μετακινήσω επιβατικό αεροσκάφος».

Η 34χρονη, μέχρι στιγμής έχει μετακινήσει ένα ελικόπτερο 8,5 τόνων και ένα μεγαθήριο φορτηγό 16 τόνων... Όχι κι άσχημα!

Δείτε το βίντεο με την επιτυχημένη προσπάθειά της:
Πηγή: news.gr