Αυτή είναι η 25χρονη που ταξιδεύοντας βγάζει λεφτά


Η Aileen Adalid μπήκε δυναμικά στο χώρο των επιχειρήσεων σε ηλικία μόλις 19 ετών, όταν αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου De La Salle, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, στη Μανίλα.


Σε ηλικία 21 ετών η Adalid παραιτήθηκε από τη θέση που διατηρούσε στη Deutsche Bank, όπου έπαιρνε μόλις 300 δολάρια το μήνα και άρχισε να ταξιδεύει, σύμφωνα με τον Independent. Μετά από ένα χρόνο, η Adalid δραστηροποιήθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο της γραφιστικής, του web design, των διαδικτυακών αγορών και στη διοίκηση επιχειρήσεων, κλείνοντας συμβόλαια με πελάτες και κερδίζοντας πολλά περισσότερα χρήματα από εκείνα που της προσέφερε η προηγούμενη δουλειά της.

Το καλύτερο μέρος του νέου της επαγγελματικού βήματος όμως ήταν ότι της επέτρεπε συχνά να ταξιδεύει σε μέρη όπως η Γαλλία ή και η Ταϊλάνδη.

Το Μάιο του 2014 η Adalid συνεργάστηκε με έναν φίλο της και ίδρυσαν μαζί μία ηλεκτρονική διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής πώλησης, που ονομάζεται Adalid Gear, η οποία ειδικεύεται στην προώθηση προϊόντων υγείας και αθλητικών αξεσουάρ και η οποία αργότερα μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.Η Adalid διατηρεί επίσης το I Am Aileen, το προσωπικό της ιστολόγιο, στο οποίο εμπεριέχονται εικόνες και θέματα σχετικά με τα ταξίδια που πραγματοποιεί η ίδια και το οποίο προσελκύει τις online κοινότητες τουριστών.

Σήμερα η Adalid κερδίζει περίπου 5.000 δολάρια από τις διαδικτυακές της επιχειρήσεις και ταξιδεύει από την έδρα της -που είναι πλέον στις Φιλιππίνες- τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και την Ασία. Μιλώντας στο Business Insider, η Adalid είπε ότι απομακρύνθηκε από τους παραδοσιακούς επιχειρησιακούς δεσμούς της προκειμένου να προσεγγίσει και να κυνηγήσει τους «ψηφιακούς νομάδες» και να βρει μία ισορροπία ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και διατηρώντας συγχρόνως δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Περιγράφοντας τα βήματα που την οδήγησαν σ' αυτή την επιτυχία, η Adalid λέει χαρακτηριστικά: «Η προσέγγιση μεντόρων ήταν μία από τις πιο πολύτιμες επιχειρηματικές στρατηγικές που χρησιμοποίησα. Ήταν χρήσιμο για εμένα και το συνεργάτη μου να παραμείνουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που διοικούν παρόμοιες επιχειρήσεις σαν τη δική μας και να αναλάβουν το ρόλο προπονητή μας, καθοδηγώντας μας προς τη σωστή πορεία».Αλλά προσθέτει ότι δεν δέχεται αβίαστα ό,τι της προτείνουν: «Θέλω το blog μου να παραμένει αυθεντικό, να έχει προσωπικό χαρακτήρα και να μην είναι υπερφορτωμένο, έτσι κι αλλιώς εξασφαλίζω τα προς το ζην μου από τη διαδικτυακή μου επιχείρηση.


Would you want to see a "sky" full of stars up close — like, really up close...? ⭐️ Well then, make sure to put the magical Waitomo Cave on your itinerary to New Zealand! 😍 If you're wondering what these spectacular lights are, they're natural of course and are caused by glowworms, a specie found exclusively in New Zealand. #AileenInNewZealand / All possible with #FlySQ (Singapore Airlines) from Philippines to Wellington ••• 🏁 TRIVIA: Photo-taking and video recording are not allowed in this cave, which is a part of the Maori tradition and agreement that has been arranged with the owner of the land, Chief Tane Tinorau. I find this as a great rule so as to maintain the solemness and quality of the overall experience. (If you really want to take photos and videos, head to the other cave named as Ruakuri Cave which has a few specific areas for it. However, you should have good photography knowledge when it comes to low light, otherwise the photos you'll take will most likely just show small specks, which will be a waste of time — 'time' that you could have just spent enjoying the view).
A photo posted by Aileen Adalid (@i_am_aileen) on

«Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που ζούσα στο Βέλγιο, πραγματοποίησα ένα γραφικό ταξίδι στις Νήσους Φερόε, ανέβηκα τα βουνά στη Νορβηγία, γιόρτασα την Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι, διερεύνησα τα μυστικά μονοπάτια σε προορισμούς στο Βέλγιο, οδηγήθηκα στο υψηλότερο βουνό στις Άλπεις, ανατολικά του Brenner στην Αυστρία, πέταξα πάνω από τις ακτές της Ινδονησίας με ένα ελικόπτερο, και συνάντησα μια γκέισα και τον "Τελευταίο σαμουράι" στην Ιαπωνία», λέει μοιράζοντας με όλους τις ευχάριστες αναμνήσεις της.Η Alid λέει ότι ο νομαδικός τρόπος ζωής τής έμαθε πολλά σχετικά με την παραγωγικότητα. «Το να βρίσκεσαι συνεχώς εν κινήσει μπορεί να καταστρέψει τη συγκέντρωση κάποιου, τους ρυθμούς του και τα βήματά του, αλλά ταξιδεύοντας αργά και σταδιακά μπορεί κάποιος να ανακαλύψει την ισορροπία έτσι ώστε να διαχειρίζεται σωστά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Η συμβουλή της σε όσους θέλουν να εργαστούν ταξιδεύοντας είναι η εξής: «Πάντα να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα ... Σίγουρα είναι καλό να ταξιδεύετε αρχικά κάνοντας μία προσωρινή εργασία ή κάνοντας εθελοντισμό αλλά πρέπει να είστε επικεντρωμένοι στο μεγάλο στόχο ούτως ώστε να βρείτε μία πιο σταθερή δουλειά».


Πηγή: huffingtonpost.gr