Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

20 χρόνια Μαζί για το Παιδί

Δίπλα στο Μαζί για το Παιδί βρέθηκε μεγάλη μερίδα του Τύπου, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τα 20 χρόνια της Ένωσης, στο Κυκλαδικό Μουσείο την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν, από το πάνελ των εκπροσώπων του Δ.Σ. του Μαζί για το Παιδί, οι απολογισμοί των δράσεων και των προγραμμάτων του, τα μελλοντικά σχέδια της Ένωσης, αλλά παράλληλα εκφράστηκαν σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στα παιδιά και τους νέους.
Λεζάντα φωτογραφίας, αριστερά προς τα δεξιά: κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».Υπεύθυνος της Γραμμής «115 25» και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης, κυρία Αλεξάδρα Μαρτίνου, αντιπρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, κ. Γιώργος Παπαδάκης, μέλος του ΔΣ του Μαζί για το Παιδί, κυρία Ειρήνη Νικολούλου, συντονίστρια του πάνελ). Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος, Eurokinissi. 
Ο προέδρος της Ένωσης, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, κ. Χρήστος Μπαρτσόκας τόνισε χαρακτηριστικά,«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλα, όπως μεγάλες είναι και οι ανάγκες των παιδιών, αλλά βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Με κεντρικό μότο «η ισχύς εν τη ενώσει» καταφέραμε και στηρίζουμε 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση».


Αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα και άπορα παιδιά τα τελευταία 8 χρόνια
Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον οργανισμό που από το 2009 είδε τους ισολογισμούς του να μειώνονται στο ήμισυ, σε σχέση με τα επίπεδα του 2006. Πέραν των συνεπειών από τη συρρίκνωση της αγοράς, η ανεργία είναι η αιτία να χάνουν πολλά παιδιά τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, ενώ παράλληλα αυξάνεται και το ποσοστό των απόρων εξυπηρετούμενων στα ιδρύματα του φορέα.
Την ίδια στιγμή οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα 5 από τα 10 σωματεία της ένωσης, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 70% από τα επίπεδα του 2009, ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει συστηματικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τα ιδρύματα και διαγράφει μέρος των χρεών του στο πλαίσιο της μεθόδου ισοσκελισμού των παροχών σε φορείς υγείας (clawback&rebate), με συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης του προϋπολογισμού τους.
119 προγράμματα, 378 εργαζόμενοι, 281 εθελοντές
Το Μαζί για το Παιδί υλοποιεί σήμερα 119 προγράμματα με τη βοήθεια 378 εργαζόμενων και 281 εθελοντών, καταφέρνοντας  να παράγει πολυσχιδές κοινωνικό έργο. Η κατανομή των πόρων του ακολουθεί τα πρότυπα διεθνών οργανισμών καθότι τα λειτουργικά του έξοδα δεν ξεπερνούν το 10% του ετήσιου προϋπολογισμού του, ενώ το 90% αφιερώνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του οργανισμού.
Μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας του το Μαζί για το Παιδί έχει καταφέρει πάρα τις δυσκολίες που επέφερε η κρίση να συνεργάζεται αρμονικά με τα μέλη του, αλλά και να διευρύνει το γεωγραφικό και κοινωνικό του αποτύπωμα, εντάσσοντας στις δράσεις του προγράμματα για ακόμα περισσότερα παιδιά σε ανάγκη και  εγκαινιάζοντας συνεργασίες με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα.
Ανάγκη στήριξης του  Μαζί για το Παιδί
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη Τύπου, έγινε έκληση από τους εκπροσώπους της Ένωσης προς όλους να στηρίξουν  τις προσπάθειες και τις δράσεις του Μαζί  για το Παιδί, καθώς ο παρανομαστής είναι κοινός. Ένας κόσμος  καλύτερος, ελπιδοφόρος και διαφορετικός που θα χτιστεί από τις γενιές που έρχονται με τη βοήθεια όλων μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια