Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές των 20 εργοστασίων σε Αττική και Βοιωτία - Η παρ ολίγον σύλληψη στα Οινόφυτα

«Κλοιό» γύρω από τις δύο τελικά συμμορίες ληστών που έχουν κτυπήσει συνολικά περίπου 20 εργοστάσια στην δυτική και βόρειο Αττική αλλά και στην Βοιωτία επιχειρεί να δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ. Παρότι δίνεται η εικόνα ότι οι δύο συμμορίες συνεχίζουν «ανενόχλητες» την δράση, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να διαθέτουν σημαντικά στοιχεία για την σύνθεση τους κι άλλα στοιχεία για τις επιλογές τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πρώτη από αυτές τις συμμορίες που αποτελείται από 7 - 10 άτομα (συνήθως επιβαίνουν όλοι σε τζιπ μεγάλου κυβισμού που κλέβουν από τα δυτικά προάστια) είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση και είναι αυτοί που είχαν στοχεύσει προ τετραημέρου τα γραφεία τριών εταιρειών στα Οινόφυτα.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις για μία χρονική διαφορά δύο περίπου λεπτών δεν μπόρεσε δύναμη της ΕΛ.ΑΣ να βρεθεί απέναντί τους, μετά από έγκαιρη ειδοποίηση ενός εκ των φυλάκων. Τα μέλη της συμμορίας εισβάλλουν στον χώρο των εργοστασίων από αφύλακτα, απομακρυσμένα σημεία της περίφραξης, ενώ φαίνεται να γνωρίζουν τις οδούς διαφυγής σε βιομηχανικές περιοχές όπου η δόμηση είναι άναρχη. Ωστόσο δεν έχει προκύψει ότι έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τα χρηματοκιβώτια των εταιρειών και ορισμένες φορές έχουν φύγει άπρακτοι.

Ενώ αρχικά χρησιμοποιούσαν γκλόμπ και αυτοσχέδια όπλα, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούν πιστόλια και κοντόκανες καραμπίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο σαφές οπτικό υλικό από τις κινήσεις των δραστών φαίνεται οι αστυνομικοί να διαθέτουν από απόπειρα ληστείας σε πρατήριο βενζίνης.


Η άλλη συμμορία που δρα κυρίως στην δυτική Αττική και πιθανόν έχουν «σύνδεσμο» με την άλλη εγκληματική οργάνωση εκτιμάται ότι αποτελείται κυρίως από Ρομά που προχωρούν σε μαζικές εισβολές, χωρίς ειδικό σχεδιασμό. Από τις εισβολές που έχουν πραγματοποιήσει οι εν λόγω ληστές ξεχωρίζουν –πέρα από αυτές προ τεσσάρων ημερών - αυτές σε γνωστή αλλαντοβιομηχανία, σε εταιρεία μπισκότων στο Σχηματάρι, σε γαλακτοβιομηχανία στο Καπανδρίτι, σε εταιρεία υγραερίου στον Ασπρόπυργο, σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανίας στο Μενίδι ενώ πρόσφατο ήταν και το χτύπημα σε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια