Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

200.000 δελτία ταυτότητας πρέπει να αντικατασταθούν στη Θεσσαλονίκη - Τι είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Άμεση λύση στο πρόβλημα αντικατάστασης των δελτίων ταυτότητας στα οποία δεν αναγράφεται ολογράφως ο τόπος γέννησης, επεξεργάζεται η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”,  ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα διαταγή για τη διαχείριση του ζητήματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Θεσσαλονίκη ή ...Θεσ/νίκη όπως αναγράφεται αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη (Αλεξ/πολη).
“Η φυσική ηγεσία είναι ενήμερη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και μάλιστα οι κατευθύνσεις που δίνονται προς όλες τις υπηρεσίες είναι να βρούμε μία λύση ώστε να ταλαιπωρηθούν το λιγότερο δυνατό οι συμπολίτες μας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει κάποια λύση”, δηλώνει στο “Πρακτορείο 104,9 fm”
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε πως το θέμα αντικατάστασης προέκυψε από τον επαναπροσδιορισμό των υποχρεωτικών οδηγιών για την έκδοση διαβατηρίων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να αντικαταστήσει μία τέτοια ταυτότητα εφόσον δεν θέλει να ταξιδέψει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μπορεί κάποιος με αυτή την ταυτότητα να ταξιδέψει σε όλη την Ε. Ε., δεν χρειάζεται να πάνε όλοι οι συμπολίτες να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες, εκτός εάν πρέπει να εκδόσουν διαβατήριο. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα πολύ υψηλά στάνταρς ασφαλείας που απαιτούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα διαβατήρια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος και συμπλήρωσε ότι “ άλλωστε, το 2019 θα κληθούν όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν τις νέου τύπου αστυνομικές ταυτότητες”.
Ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε ότι όλες οι παράμετροι λαμβάνονται υπόψη, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και διευκρίνησε: “Όλα λαμβάνονται υπόψη. Όντως ακούγεται σαν λάθος των αστυνομικών αλλά όταν αυτό γραφόταν δεν υπήρχαν αυτά τα στάνταρς ασφαλείας για τα διαβατήρια”.
Όπως μεταδίδει το praktoreio-macedonia.gr, σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι περίπου 200.000 τα δελτία ταυτότητας μόνο στη Θεσσαλονίκη, τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν.
seleo.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια