Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Αργεντινή έσπασε το ρεκόρ Γκίνες με σχεδόν 2000 άτομα να επιπλέουν την ίδια στιγμή!


Σχεδόν 2.000 άνθρωποι επέπλευσαν πιασμένοι χέρι χέρι σε μια αλμυρή λίμνη στην Αργεντινή στις 29 Ιανουαρίου, θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα άτομα που επιπλέουν κρατώντας τα χέρια.

Μέλη του Guinness Book of Records πιστοποίησαν ότι 1.941 άνθρωποι επέπλευσαν ταυτόχρονα για 30 δευτερόλεπτα στη λίμνη Epecuen, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε οριστεί στις 28 Ιουνίου 2014 στο Sun Moon Lake στην Ταϊβάν, όταν 634 άτομα επέπλεαν σε γραμμή, χρησιμοποιώντας συσκευές επίπλευσης.

Οι συμμετέχοντες στην Αργεντινή επέπλεαν χωρίς βοήθεια στη λίμνη Epecuen, λόγω της αλμύρας του νερού. Η συγκεκριμένη λίμνη περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερο αλάτι από τη θάλασσα, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να επιπλέουν φυσικά, σύμφωνα με τους τοπικούς διοργανωτές.

Η λίμνη Epecuen μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Νεκρά Θάλασσα και είναι ευεργετική για χαλάρωση, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Την επισκέπτονται αμέτρητοι τουρίστες ετησίως, οι οποίοι απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη λίμνη, την οικολογική βιώσιμη παραλία και τη Villa Epecuen, η οποία ήταν κάποτε δημοφιλής λουτρόπολη και θέρετρο στην όχθη της λίμνης.

Το 1985, η πόλη είχε πλημμυρίσει όταν η λίμνη υπερχείλισε μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια και τα κτίρια ήταν βυθισμένα κάτω από σχεδόν 33 πόδια αλμυρού νερού.

Η περιοχή έχει γίνει και πάλι ένα τουριστικό αξιοθέατο με τους επισκέπτες απολαμβάνουν την αποκαλυπτική ατμόσφαιρα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγές: mb.ntd.tv, aol.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια