Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόστιμα έως και 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα




Επιτέλους έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων ο
οποίος γυρίζει χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που πουλά σε ανυποψίαστους καταναλωτές.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, «βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα στον έμπορο ΙΧ των βορείων προαστίων και ήδη έχουν επιβληθεί τρία μέχρι στιγμής αλλά υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης θεραπείας στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Μέχρις στιγμής τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ και φτάνουν έως και 15.000 ευρώ ενώ πολλές ακόμη καταγγελίες βρίσκονται στο τελικό στάδιό τους και αναμένεται να «μετατραπούν» σε πρόστιμα.
Παράλληλα αρκετοί πελάτες του εμπόρου ΙΧ από τα Βόρεια Προάστια ανακαλύπτουν πως τα αυτοκίνητα που έχουν αγοράσει έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα και ετοιμάζονται να στραφούν νομικά εναντίον του επιχειρηματία.
Το τελευταίο κρούσμα που έχει το Enikonomia.gr στην διάθεσή του αφορά σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που απέκτησε ιδιώτης καταναλωτής από το τον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων και το κοντέρ ανέγραφε μόλις 60.000 χλμ. αλλά μετά την επίσκεψή του στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο λόγω βλάβης ανακάλυψε πως το όχημά του είχε διανύσει πριν από 9 μήνες πάνω από 262.000 χλμ.!
Δηλαδή ο έμπορος ΙΧ των Βορείων Προαστίων είχε μειώσει κατά 200.000 τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου που απέκτησε ο ανυποψίαστος καταναλωτής! H συνέχεια θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες...

Πάντως όσον αφορά στην δυνατότητα υποβολής αίτησης θεραπείας στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε κανένα άλλο κράτος δεν καταγράφεται αυτή η ελαστικότητα και βέβαια στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ οι παραβάτες έμποροι που γυρίζουν χιλιόμετρα πέραν από τα υπέρογκα πρόστιμα που κυμαίνονται έως και 500.000 ευρώ απειλούνται και από «λουκέτο»!

Στην Ελλάδα αντί οι Αρχές και η Περιφέρεια να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν τους καταναλωτές έχουν εφεύρει και την αίτηση θεραπείας...

Όσον αφορά για «λουκέτο» δεν υπάρχει καν ούτε η απειλή με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να δρουν ανενόχλητοι αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων τους.



του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια