Διοικητής Ασφάλειας Αττικής: Μέσα σε 15 ημέρες εξιχνιάσαμε 277 εγκλήματα!

Την τεράστια προσπάθεια αλλά και αποτελεσματικότητα της Ασφάλειας Αττικής τόνισε σήμερα ο Διοικητής της, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, με αφορμή την παρουσίαση εξιχνίασης έξι

 υποθέσεων και εξαρθρώσεων συμμοριών κλοπών, ληστειών, διακίνησης ναρκωτικών και αρχαιοκαπηλίας.
Με αφορμή τις υποθέσεις αυτές λοιπόν ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε τις επιτυχίες που είχε η Ασφάλεια Αττικής και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών!
"Με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει συλλεχτεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, μέχρι τώρα, έχουν εξιχνιαστεί πάνω από 120 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών. Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω ότι αξιολογώντας τα μορφολογικά δεδομένα που σκιαγραφούν τη δράση των συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων, ο αριθμός των ληστειών και κλοπών που έχουν διαπράξει είναι πολλαπλάσιος και ξεπερνά τις 500 περιπτώσεις!
Οι υποθέσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για τη καθοριστική συμβολή του στη δραστική αντιμετώπιση όλων των μορφών του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο κεντρικός σχεδιασμός και προγραμματισμός, η ορθολογική προσέγγιση και διεκπεραίωση των ερευνών, ο μεθοδολογικός χειρισμός των υποθέσεων και κυρίως ο επαγγελματισμός και η συνεργασία αποτελούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η συνύπαρξη των δεδομένων αυτών μας παρέχει τη δυνατότητα να παρέχουμε στο κοινωνικό σύνολο ένα σημαντικό έργο, διαφυλάττοντας το περιβάλλον ασφάλειας και προστατεύοντας τους πολίτες από το έγκλημα και τις επιπτώσεις του στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας μας.
Ενδεικτικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, συνολικά και με τις προαναφερθείσες υποθέσεις έχουμε εξιχνιάσει 277 περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας και έχουμε συλλάβει 168 άτομα, που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές".
Ακολουθεί σχετικός πίνακας:
Θ.Παναγιωτίδης - thepressroom.gr