Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Καρέ Καρέ οι...εισβολές των μεταναστών στο λιμάνι - Σε απόγνωση οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών, τι λέει ο Λιμενάρχης (video)

Δεκάδες είναι οι μετανάστες που εφορμούν καθημερινά στα κάγκελα του νέου λιμανιού. Το thebest.gr κατέγραψε την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου και σε βίντεο, μια από τις πολλές εισβολές

 μεταναστών. Λίγο πριν είχαν πηδήξει με μεγάλη ευκολία τα κάγκελα που χωρίζουν το νέο λιμάνι της Πάτρας από την Ακτή Δυμαίων. Περπατώντας -ούτε καν τρέχοντας- και για να μην κινήσουν περαιτέρω υποψίες κινούνται στους χώρους του λιμανιού και στα σημεία όπου σταθμεύουν φορτηγά οχήματα. Κοντά στην πλάστιγγα αλλά και στα προσωρινά παρκινγκ, λίγο πριν οι νταλίκες περάσουν τον έλεγχο.
Στο βίντεο φαίνονται οι κινήσεις τους. Κάποια στιγμή η ομάδα των 4 ατόμων σπάει σε 2 και 2. Και κινούνται προς διαδορετικές κατευθύνσεις. Στόχος να βρουν μια νταλίκα, να σπάσουν την πίσω πόρτα ή ακόμη και να τρυπώσουν στα ημιαξόνια.

Στο παρελθόν κανείς το διαπίστωνε εύκολα καθώς στόχοι ήταν οι νταλίκες που κινούνταν προς τον κεντρικό λιμενοβραχίωνα της Πάτρας. Και τότε το ορμητήριό τους ήταν ολόκληρη η παραλιακή οδός (Ηρώων Πολυτεχνείου - Ακτή Δυμαίων κα). Το σκηνικό πλέον έχει μεταφερθεί στο νέο λιμάνι. Και προφανώς είναι τόσο μεγάλη η συχνότητα και των επιχειρήσεών τους να εισέλθουν στους χώρους του, που εν τέλει τα καταφέρνουν.

Μεγάλοι χαμένοι, οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών οχημάτων. Το thebest.gr μίλησε με οδηγό ο οποίος στο παρελθόν καταδικάστηκε -αδίκως όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος- με 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, καθώς στο φορτίο του εντοπίστηκαν να έχουν στοιβαχτεί λαθρομετανάστες.

Οι φορτηγατζήδες βγάζουν το μεροκάματο του τρόμου όπως λένε. Δείτε τους να κάνουν οι ίδιοι προκαταρκτικό έλεγχο, πριν φθάσουν στον κεντρικό έλεγχο των λιμενικών για να περάσουν στον κυρίως χώρο του λιμανιού και να αποβιβαστούν σε κάποιο πλοίο.

Ο κεντρικός λιμενάρχης της Πάτρας Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, εξηγεί στο thebest.gr πως έχει η κατάσταση σήμερα, επιβεβαιώνει την διαρκώς αυξανόμενη ένταση στο πρόβλημα και μας δίνει και μια είδηση που αφορά στην επιπλέον θωράκιση που δρομολογείται για το νέο λιμάνι το προσεχές διάστημα. Ακούστε τις δηλώσεις:
https://soundcloud.com/thebestgr/5mlzt4aoxjrw

thebest.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια