Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χωρίς ενδοεπικοινωνίες στην Αστυνομία με τη ΝΔ να ζητά εξηγήσεις για το TETRA

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με ερώτησή τους προς τον Υπουργό αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη κ.


 Νίκο Τόσκα, θέτουν το ζήτημα της μη παραλαβής του δωρηθέντος στην ΕΛΑΣ σύγχρονου συστήματος ραδιοεπικοινωνιών προτύπου TETRA.
Την ερώτηση υπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, βουλευτές: Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, Β΄ Αθηνών κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπουλου, κυρία Σοφία Βούλτεψη και κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πρόβλημα της ενδοεπικοινωνίας στην Αστυνομία είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς συνεχίζει να είναι σε ισχύ το πεπαλαιωμένο και αναξιόπιστο αναλογικό σύστημα, το οποίο από απόψεως ασφάλειας είναι ευάλωτο. Κι αυτό διότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γίνεται συνακροατής ή και παρεμβαίνων στις απορρήτου χαρακτήρα αστυνομικές επικοινωνίες. Με όλες τις ευνόητες δυσάρεστες συνέπειες για την ασφάλεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού προσωπικού και την υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Ενόψει, μάλιστα, των διεθνών προκλήσεων και κινδύνων, η καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του συστήματος ενδοεπικοινωνίας και η μη παραλαβή του TETRA είναι αδικαιολόγητη. Γι’ αυτό και άμεσα η Κυβέρνηση και ειδικότερα το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να δώσει λύση στο θέμα.
Η Ελληνική Αστυνομία θα είχε την δυνατότητα τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, αν είχε εγκαίρως υλοποιηθεί η από 22-12-2014 υπογραφείσα σύμβαση δωρεάς, να χρησιμοποιεί το αναβαθμισμένο επικοινωνιακό σύστημα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα το σύστημα αυτό, περιέργως, δεν έχει παραληφθεί και δεν χρησιμοποιείται. Αποτέλεσμα της παράλειψης αυτής είναι η ενδοεπικοινωνία να είναι ελλιπέστατη και επισφαλής. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η αβελτηρία και η αναβλητικότητα στοιχίζουν πολύ ακριβά».
iapopsi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια