Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μουσείο Stars Wars ετοιμάζει το Λος Άντζελες!


Ένα μουσείο για τις αγαπημένες τους ταινίες είναι κάτι για το οποίο παρακαλούσαν οι φίλοι του Πόλεμου των Άστρων ανά τον κόσμο.

San Francisco και Chicago προσπαθούσαν χρόνια να πείσουν τον George Lucas να φτιάξει εκεί το Star Wars μουσείο του, αλλά τελικά το Los Angeles κέρδισε το παιχνίδι. Δε θα αργήσουμε λοιπόν να δούμε σε ένα χώρο συγκεντρωμένα αντικείμενα popular art, illustrations, comics αλλά και τη συλλογή του ίδιου του Lucas από τις ταινίες του.

Φημολογείται ότι ο Lucas θα χρηματοδοτήσει το project με 1 δις δολάρια (από τα συνολικά 2 δις που πήρε από τη Disney), ενώ τα σχέδια του κτιρίου που θα κατασκευαστεί στο Exposition Park κοντά στο University of Southern California είναι το λιγότερο εντυπωσιακά:


Και παρόλο που επίσημα θα λέγεται Lucas Museum of Narrative Art, έχει ήδη κολλήσει το πλέον αναμενόμενο όνομα: «The Star Wars museum», κάτι παραπλανητικό βέβαια αφού θα φιλοξενήσει περίπου 40.000 πίνακες από την προσωπική συλλογή του Lucas, αντικείμενα όπως storyboards και κουστούμια από ταινίες όπως τα The Wizard of Oz, Casablanca και Blade Runner.

Έτσι τουλάχιστον λένε οι υπεύθυνοι τύπου του Μουσείου, αλλά είναι βέβαιο ότι ΟΛΟΙ οι επισκέπτες θα τρέξουν αποκλειστικά και μόνο για τα Star Wars memorabilia του, όχι;



Πηγή: athensmagazine.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια