Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο βρετανικός στρατός ετοιμάζει όπλο που θυμίζει Star Wars


Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και ειδικότερα το Star Wars θα είναι το νέο πανίσχυρο όπλο που σχεδιάζει ο βρετανικός στρατός.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το Έθνος, έδωσε 30 εκατομμύρια λίρες και ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρία Dragonfire σε μια προσπάθεια να ενταχθεί η χώρα στην κούρσα κατασκευής όπλων λέιζερ.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα hi-tech όπλο μέχρι το 2025. Το τελικό προΐον θα είναι ικανό να εντοπίσει στόχους σε μεγάλη απόσταση και να λειτουργεί αποτελεσματικά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
«Θα βάλουμε τη Βρετανία στην πρώτη γραμμή των συστημάτων λέιζερ υψηλής ενέργειας, αξιοποιώντας την εμπειρία του υπουργείου Άμυνας στο σύνθετο περιβάλλον των όπλων», ανέφερε ο Ντέιβ Άρμοστρονγκ, γενικός διευθυντής της Dragonfire.
Η πρώτη δοκιμή του όπλου θα γίνει το 2019 σε μια επίδειξη σε ξηρά και θάλασσα.
Η ακριβής χρήσης του νέου αυτού υπερόπλου δεν έχει διευκρινιστεί, όμως γίνεται λόγος για μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες.


Σύμφωνα με ειδικούς θα μπορεί να καταρρίψει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά και πυραύλους αέρος-αέρος. Θα μπορεί, επίσης, να εξουδετερώσει στόχους στην ξηρά, όπως θα έκανε και κάθε άλλο όπλο στρατιωτικού αεροσκάφους.

Το 2016 και ο αμερικάνικος στρατός ανακοίνωσε τα σχέδια του για δημιουργία όπλων λέιζερ μέχρι το 2023.


πηγή: cnn.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια