Οι δεσμίδες οδηγούν την αντιτρομοκρατική στη διασύνδεση της Ρούπα με τον ληστή - Το photoshop στις δεσμίδες από τους "παραχαράκτες" της ΕΛΑΣ

Στις φωτογραφίες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η αστυνομία, υπάρχει ένα μυστικό. Μια μικρή παρέμβαση με τη μορφή του photoshop στις
δεσμίδες των χαρτονομισμάτων, καθώς σε αυτές ενυπάρχει ένα στοιχείο ικανό να διασυνδέσει την Πόλα Ρούπα με τον ληστή Γ.Χ. ο οποίος πιάστηκε την ίδια ημέρα με την αρχηγό του επαναστατικού αγώνα και μόλις χθες προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Από την πρώτη ημέρα το bloko.gr έχει γράψει ότι πολύ σύντομα οι δύο υποθέσεις, της Πόλας δηλαδή και του ληστή πρόκειται να συσχετιστούν. Οι δεσμίδες υπέστησαν "λίφτινγκ" από τους τεχνικούς "παραχαράκτες" της αστυνομίας, καθώς σε αυτές αναγράφονται σειριακοί αριθμοί και πληροφορίες που οδηγούν κατευθείαν στα ταμεία της τράπεζας από την οποία "απαλλοτριώθηκαν".

Και ακριβώς μέσα από αυτή τη διαδρομή στη διαδικασία αναζητείται ο συσχετισμός, που ούτως ή άλλως θεωρείται δεδομένος. Θυμίζουμε ότι η αντιτρομοκρατική έβαλε στο στόχαστρο τον Γ.Χ. όταν παραβίασε την άδεια του ενώ του απέμενε μικρό χρονικό διάστημα για την εκτέλεση της ποινής του. Και από το γεγονός ότι ήταν συγκατηγορούμενος του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά, αλλά και ο "τροφοδότης" όπλων της συνωμοσίας και του επαναστατικού αγώνα, εκτιμήθηκε και κατά τα φαινόμενα πολύ σωστά, πως βγήκε ως εντεταλμένος για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ελπίδες πως θα τους οδηγούσε είτε στον φαντομά, είτε στην Πόλα όπερ κι εγένετο.

Το photoshop λοιπόν έγινε, καθώς οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι το περιτύλιγμα στις δεσμίδες οδηγεί στην εθνική τράπεζα της Μαλεσίνας από την οποία "απαλλοτριώθηκαν" 180.000 ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, που διαπράχτηκε από τρία άτομα.

Την Πόλα όπως πιθανολογείται που είχε αρχηγικό ρόλο και φορούσε περούκα με καρέ μαλλί και καθάριζε διαρκώς με υγρά μαντιλάκια όλα τα σημεία του πάγκου όπου είχαν εναποθέσει τα χρήματα και υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα των ίδιων και των συνεργών της.

Έναν άνδρα συνεργό που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν «ηλικίας 30-35 ετών, μελαχρινός, μεσαίου αναστήματος, με χαρακτηριστικά ατόμου από την περιοχή του Καυκάσου (έντονα ζυγωματικά κ.τ.λ.) και ο οποίος φέρεται να είχε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, ελαφρώς ξενική προφορά. Χαρακτηριστικό του προσώπου του ένα μικρό γενάκι στο σαγόνι του. Ηταν εκείνος που κρατούσε το μοναδικό όπλο που φαινόταν να έχουν οι ληστές και περιφερόταν απειλώντας τους υπαλλήλους και εικάζεται ότι είναι ο Γ.Χ.

Και τέλος, μια «κοπέλα ηλικίας 26 ως 28 ετών, όπως είχε δοθεί η περιγραφή της, σχετικά αδύνατη και ψηλή, που είχε ξανθιά περούκα με ανταύγειες και σχετικά "πεταχτά" μαλλιά, με τα οποία επιχειρούσε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και προφανώς είναι η 25χρονη που πιάστηκε στο Μπραχάμι και θεωρείται ως η νέα ταμίας του επαναστατικού ταμείου και στο διαμέρισμα της βρέθηκαν περίπου 100.000 ευρώ.