Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήρε... κλίση το Λιμάνι της Χίου [photos &vid]


«Βουλιάζει» τμήμα του λιμανιού της Χίου, με το Λιμεναρχείο του νησιού να σπεύδει μετά από σχετική απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής να αποκλείσει τον χώρο, μήκους περίπου 40 μέτρων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politischios.gr, οι ζημιές στη ράμπα πρόσδεσης των πλοίων προκλήθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο. 
Το μέγεθος του προβλήματος, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, έγινε αντιληπτό μετά την πρόσκρουση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» στην προβλήτα.
Διαπιστώθηκε ότι τα απόνερα των πλοίων είχαν δημιουργήσει τεράστιες υποσκαφές κάτω από τη χερσαία ζώνη, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα να είναι κενό και έτοιμο να βυθιστεί. 
Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι έχει πάρει κλίση προς την πλευρά της θάλασσας. 
Οι ζημιές αυτές είναι αρκετά επικίνδυνες, καθώς εάν υποχωρήσει η ράμπα τότε ΙΧ, νταλίκες ή ακόμη και επιβάτες θα βρεθούν στη θάλασσα. 
Γι’ αυτό το λόγο η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε άμεσα, να ενημερώσει τις ναυτιλιακές εταιρίες, να χρησιμοποιούν τη μεσαία ράμπα πρόσδεσης από τη νέα εβδομάδα και να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες του κατεπείγοντος για τη μελέτη και την αποκατάσταση του προβλήματος. 
Πηγή: Politischios.gr  Credit φωτογραφιών και βίντεο: Politischios.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια