Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα εστιατόριά του κλείνει ο Τζέιμι Όλιβερ λόγω … Brexit!


Όχι ένα, ούτε δυο αλλά έξι από τα 42 εστιατόρια της αλυσίδας Jamie's Italian κλείνει ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο λόγος που τα κλείνει είναι το... Brexit.

Μετά το δημοψήφισμα στη χώρα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Brexit είχαν σαν αποτέλεσμα οι τιμές των υλικών που αγοράζει από την Ιταλία να έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πτώσης της αξίας της λίρας έναντι του ευρώ.

Έτσι, τα εστιατόρια στο Αμπερντίν, το Τσέλτεναμ, το Έξετερ, το Τάνμπριτζ Γουελς και του Λονδίνου στο Λάντγκειτ και στο Ρίτσμοντ πρόκειται σύντομα να κλείσουν.

Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει 120 εργαζόμενους -λιγότερο από 5% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων της αλυσίδας- τους οποίους η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει σε άλλες θέσεις της ίδιας αλυσίδας.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αγορά είναι «σκληρή» και ότι η αβεβαιότητα που προκάλεσε το Brexit έχει αυξήσει τις πιέσεις.

Ο επικεφαλής της αλυσίδας Σάιμον Μπλάγκντεν δήλωσε ότι «όπως γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου η αγορά αυτή είναι σκληρή και μετά το Brexit οι πιέσεις και η αβεβαιότητα την έχουν κάνει ακόμη σκληρότερη».

Ο ίδιος είπε ότι για να είναι κερδοφόρο το κάθε εστιατόριο της αλυσίδας χρειάζεται να προσελκύει 3.000 πελάτες την εβδομάδα.

Τα Jamie's Italian αριθμούν 28 εστιατόρια στο εξωτερικό και η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 22 εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.



Πηγή: newsit.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια