Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωνσταντινούπολη: Γκάφα ολκής! Λάθος οι φωτογραφίες του "δράστη"!

Σε μια γκάφα ολκής υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές στην προσπάθειά τους να δείξουν πως έχουν "βρει" τον δράστη πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina της
Κωνσταντινούπολης λίγη ώρα αφού είχε μπει ο νέος χρόνος. Το απόγευμα της Κυριακής (01.01.2017) έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα, από κάμερα ασφαλείας, τη στιγμή που έμπαινε στην Τουρκία. Είπαν πως είναι ο δράστης του μακελειού και ζητούσαν πληροφορίες. Αλλά αποδείχθηκε πως έκαναν λάθος!
Ο άνδρας αυτός δεν είναι ο δράστης. Εμφανίστηκε ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα και ενημέρωσε πως οι φωτογραφίες του έχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης και τον εμφανίζουν ως τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο άνδρας στις φωτογραφίες δεν είναι ο μακελάρης, αλλά ένας υπήκοος Καζακστάν που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους! Ο άνδρας μάλιστα υπέβαλε και διαμαρτυρία.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες, ανάμεσά τους πολύ υπήκοοοι άλλων χωρών που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς βρίσκεται τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους. Θεωρούν ότι ο δράστης κατάγεται είτε από μουσουλμανική κοινότητα της δυτικής Κίνας, είτε από το Αφγανιστάν είτε από την Τσετσενία. Το πιθανότερο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, είναι να κατάγεται από το Τουρκμενιστάν και να είναι μέλος του ISIS αλλά δεν ξέρουν ακόμη ούτε το όνομα ούτε την εθνικότητά του.

newsit.gr















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια